«Αγαπητή Άσμα, κάποιες γυναίκες ενδιαφέρονται για την εμφάνιση, ενώ άλλες ενδιαφέρονται για τους συνανθρώπους τους«. Με αυτά τα λόγια ξεκινά το βίντεο που δημιούργησαν γυναίκες πρεσβευτών από την Βρετανία και τη Γερμανία και απευθύνεται στην πρώτη κυρία της Συρίας, Άσμα αλ Ασάντ.

Μετά το αιματοκύλισμα το οποίο προκάλεσε ο σύζυγος της Ασάντ στον συριακό λαό, αλλά και την επίπλαστη εκεχειρία που υποτίθεται ότι βρίσκεται σε ισχύ εδώ και κάποιες μέρες, πάρα πολλοί άνθρωποι έχουν καλέσει την δυτικοτραφείσα Άσμα, να μιλήσει δημόσια και να τεθεί ενάντια στην ανεξέλεγκτη σφαγή που λαμβάνει χώρα στη Συρία.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία ανήκει στις συζύγους των πρεσβευτών Βρετανίας και Γερμανίας στον ΟΗΕ, οι οποίες ξεκινούν το βίντεο με την παραπάνω φράση. Στη συνέχεια καλούν την Άσμα να σταματήσει να είναι «θεατής» και «να αφήσει τη φωνή της να ακουστεί για την ειρήνη και για να τερματιστεί η αιματοχυσία».

«Είναι καθήκον σας να εμποδίσετε τον εμφύλιο πόλεμο ως γυναίκα και ως μητέρα. Περιμένατε πολύ, δράστε τώρα!».

Παρά τις εκκλήσεις όμως και την παγκόσμια κατακραυγή, δεν φαίνεται να ιδρώνει το αυτί της πρώτης κυρίας της Συρίας. Άλλωστε αν βρίσκεσαι στη δύσκολη θέση να πρέπει να διαλέξεις ανάμεσα με γόβες christian louboutin και manolo blahnik, όλα τα άλλα έρχονται δεύτερα..

.

 

Σχόλια

X