Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στη σκανδιναβική χερσόνησο, μετά την υπόθεση της «μικρής Μαρίας», η οποία βρέθηκε σε καταυλισμό Ρομά στην Ελλάδα και η ιστορία της έχει κάνει το γύρο του κόσμου.

Χιλιάδες ζευγάρια σε Δανία, Σουηδία, Φινλανδία, Ισλανδία, αλλά και Νορβηγία δηλώνουν αναστατωμένα, αλλά και τρομαγμένα, καθώς πλέον δύσκολα μπορούν να βγουν και να κυκλοφορήσουν ανενόχλητα στους δρόμους και τα πάρκα, όπως παλιά…

Πρόκειται για ζευγάρια που, όπως δηλώνουν, ζουν στο πετσί τους τον ρατσισμό και την καχυποψία των υπολοίπων συμπολιτών τους, μόνο και μόνο επειδή τα παιδιά τους δεν είναι κατάξανθα με γαλανά μάτια.

Συγκλονιστικές μαρτυρίες αναφέρουν πως η αστυνομία κάνει περιπολίες στα πάρκα των μεγάλων πόλεων και μόλις βλέπει ένα ζευγάρι ξανθών γονέων να έχει στο καροτσάκι του «μελαμψό» παιδάκι, δεν διστάζει να προχωρήσει ακόμη και σε συλλήψεις!

Δεν είναι λίγοι οι γονείς που καταγγέλλουν πως οι αστυνομικές αρχές ζητάνε πιστοποιητικά γεννήσεως ακόμη κι όταν εντοπίζουν παιδάκια με μεγάλες μύτες ή με μαύρα μάτια, ενώ στη Νορβηγία «ελέγχονται» και τα μωρά που δεν φοράνε κράνος Βίκινγκ με κέρατα.

Μόνο στα νησιά Φερόε είναι ακόμη τα πράγματα ήρεμα, επειδή μάλλον δεν υπάρχει καν αστυνομία…

Το θέμα, πάντως, όπως μαθαίνουμε, έχει φτάσει και στον ΟΗΕ, με πρωτοβουλίες της Αντζελίνας Τζολί, η οποία είναι πρέσβειρα καλής θελήσεως και ως γνωστόν έχει υιοθετήσει δύο παιδάκια, ένα από την Καμπότζη κι ένα από την Αντίς Αμπέμπα.

Η Αντζελίνα, αλλά και ο σύζυγός της Μπραντ Πιτ (ξανθός) ανησυχούν πως το πρόβλημα μπορεί να φτάσει και στους ίδιους, γι’ αυτό ευαισθητοποιήθηκαν και κινητοποιήθηκαν άμεσα.

Άλλωστε, η Αντζελίνα δεν θυμάται που έχει βάλει τα χαρτιά υιοθεσίας των δύο παιδιών και φοβάται μήπως βρει τον μπελά της. Έχει μάλιστα ενημερωθεί ενδελεχώς για τις εξελίξεις στην Ελλάδα με τη «μικρή Μαρία» και αποφάσισε να αναβάλλει ένα ταξίδι που είχε κανονίσει να κάνει στη χώρα μας. Και δικαιολογημένα θα προσθέταμε εμείς, καθώς ο Νίκος Δένδιας είναι ιδιαίτερα αυστηρός στο συγκεκριμένο θέμα και σίγουρα η διάσημη ηθοποιός δεν θα ήθελε να έχει «μπλεξίματα» με την ελληνική δικαιοσύνη.

Σχόλια

X