Το 2ο Rainy Fest έχει περάσει πλέον στην ιστορία. Τρέξιμο, κούραση, λίγο άγχος, στο τέλος όμως… χορός! Kazoo, Λουδίας και Marvel Zeroes ανέβηκαν την Παρασκευή 12 Ιουνίου στη σκηνή της Μαύρης Τρύπας, στα Λαδάδικα, για ένα πάρτι – προπομπό του καλοκαιριού.

Το… εναρκτήριο λάκτισμα δόθηκε λίγο μετά τις 22:30, με τους Marvel Zeroes να ανεβαίνουν στη σκηνή. Από τους Kasabian στους Buzzcocks και κάπου ενδιάμεσα να ξεπετάγονται τα δικά τους τραγούδια, Human… Right?, Corner of your Eye κ.ά., όλο το φάσμα της εναλλακτικής ροκ με πανκ πινελιές στο πρώτο «μέρος» του Rainy Fest. Από τη μία ο κόσμος γέμιζε πλέον το χώρο, από την άλλη οι μουσικές τον κατέκλυζαν.

rainy fest.2_Anastasia (39)

rainy fest.2_anastasia_ch (6)

Η συνέχεια ανήκει στους Λουδίας. Ενεργοί από το ’98, όταν πολλοί από το κοινό (αλλά και τους συντελεστές) του φεστιβάλ δεν είχαν ξεκινήσει καλά καλά το δημοτικό, ξέρουν τη δουλειά τους πολύ καλά. Με τους Ρουφιάνους, τα Λιπάσματα και την Εντεχνίλα τους μας παρέσυραν σε μια, όπως διαμορφώθηκε, «interactive» εμφάνιση με το συγκρότημα να καλεί και το κοινό να απαντάει. Μαζί τους, όπως εδώ και κάποιους μήνες, η φωνή των De Facto, Πέτρος Παρασκευάς στην κιθάρα, να κολλάει ιδανικά στο… υπερθέαμα των Λουδίας.

rainy fest.2_anastasia_ch (23)

Και για το τέλος, ένα μεγάλο ska, balkan, κάτι από reggae και κάτι από gypsy και ska punk πάρτι, από τους Kazoo. Οι Marvel Zeroes μας προθέρμαναν, οι Λουδίας μας ξεσήκωσαν, οι Kazoo μας… αποτελείωσαν. Δικά τους κομμάτια όπως το Καζίνο, οι Μαριονέτες, η διασκευή τους στο Romero el Madero των Ska-P (Σήκω απ’ τον Καναπέ) συναντούν τους Gogol Bordello, τους Dubioza Kolektiv, αλλά και τους Locomondo.

rainy fest.2_anastasia_ch (39)

rainy fest.2_Papantoniou

Ως Summer Rain και 3pointmagazine θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους συμμετέχοντες που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση, τους ανθρώπους της Μαύρης Τρύπας για τη συνεργασία (ιδίως τον Νικόδημο, τον ηχολήπτη, που ήταν από αρκετά νωρίς στο χώρο) και πάνω απ’ όλα το κοινό που δείχνει γι΄ άλλη μια φορά να αγκαλιάζει την προσπάθειά μας.

Αυτό που κρατάμε, τα χαμογελαστά πρόσωπα στο τέλος της βραδιάς και η ευχή για ανάλογη και επιτυχημένη συνέχεια.

*Ένα ιδιαίτερο ευχαριστώ στις Anastasia Chapizani και Αναστασία Μανωλούδη για τις φωτογραφίες. Οι υπόλοιπες φωτογραφίες είναι των Ευαγγελία Τσαντέ και Κώστα Παπαντωνίου.

Δείτε τις υπόλοιπες φωτογραφίες εδώ.

Σχόλια

X