Μόλις είχαμε έκρηξη δίπλα στο πούλμαν της Ντόρτμουντ λίγο πριν τη σέντρα του αγώνα Μπορούσια Ντόρτμουντ – Μονακό . Κατά την αναχώρηση του πούλμαν των «κίτρινων», εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη μπροστά από το όχημα, σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων από το γήπεδο, με αποτέλεσμα να υποστεί ζημιές το πούλμαν.

Από την έκρηξη τραυματίστηκε ο ποδοσφαιριστής Μαρκ Μπάρτρα, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Η αστυνομία έβαλε φρένο στα σενάρια περί τρομοκρατικής επίθεσης και σύντομα θα υπάρξει ανακοίνωση και από τον σύλλογο. Δεν γνωρίζουμε αν θα πραγματοποιηθεί το παιχνίδι ακόμα.

Πηγή: Luben.tv

UPDATE: Μέσω επίσημης ενημέρωσης από την UEFA, το παιχνίδι θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 19:45.

Η Suddeutsche Zeitung κάνει λόγο για τρεις εκρήξεις!

Το επίσημο αστυνομικό ανακοινωθέν αναφέρει: «Πριν από τον αγώνα Champions League μεταξύ Ντόρτμουντ και Μονακό, σημειώθηκε έκρηξη κοντά στο πούλμαν της Ντόρτμουντ, λίγο μετά από τις 7 τοπική ώρα. Η τοποθεσία του περιστατικού είναι η Wittbräuckerstraße / Schirrmannweg στο Άνω Ντόρτμουντ. Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, τα παράθυρα του λεωφορείου (μερικώς ή ολικώς) έσπασαν και ένα άτομο τραυματίστηκε. Δεν είναι ακόμα εφικτό να πούμε τι ακριβώς ήταν αυτή η έκρηξη ή πού ακριβώς εξερράγη».

Η αστυνομία επιβεβαιώνει ότι «υπήρξαν συνολικά τρεις εκρήξεις στην περιοχή του πούλμαν της Ντόρτμουντ», δεν αναφέρεται όμως αν πρόκειται για τρομοκρατικό χτύπημα.

«Ο Μαρκ Μπάρτρα τραυματίστηκε στο χέρι και δέχθηκε πρώτες βοήθειες από τον γιατρό. Αυτά γνωρίζουμε μέχρι στιγμής» έγραψε στο twitter o Χανς Γιόαχιμ Βάτσκε, εκτελεστικός διευθυντής της γερμανικής ομάδας και η επίσημη τοποθέτηση της Ντόρτμουντ ανέφερε: «Κατά την έκρηξη, ο Μαρκ Μπάρτρα τραυματίστηκε και αυτήν τη στιγμή βρίσκεται στο νοσοκομείο. Καλή και ταχεία ανάρρωση, Μαρκ”.

Σχόλια

X