Η σχέση του κάθε πολιτικού χώρου με τα ΜΜΕ διαφέρει. Οι αναρχικοί δεν θέλουν ούτε να τα βλέπουν, γι’ αυτό και φτιάχνουν δικά τους, οι αριστεροί έχουν φτιάξει δικά τους, αλλά δεν κλείνουν την πόρτα σε κανέναν, καθώς θεωρούν ότι η φωνή τους πρέπει ν’ ακούγεται παντού, οι δεξιοί τα χρησιμοποιούν εργαλειακά και οι φασίστες βλέπουν σ’ αυτά την ευκαιρία για εντυπωσιασμό.

Η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα πριν λίγες μέρες στο Πρώτο Θέμα, δεν επιβεβαίωσε τον κανόνα. Αντιθέτως,
ξεκίνησε μια μεγάλη κουβέντα μεταξύ αριστερών για την «εντιμότητα” του να μιλάς στον εχθρό. Για όσους δεν θυμούνται ή δεν γνωρίζουν, μιλάμε για την εφημερίδα που κυκλοφόρησε εξώφυλλο αλά έντυπο του Χίτλερ πριν λίγους μήνες, που βαφτίζει σε καθημερινή βάση «λαθραίους” ανθρώπους λόγω διαφορετικής καταγωγής, αλλά και το μέσο που θεωρεί βασικά δικαιώματα ως προνόμια.

Ωστόσο, το Πρώτο θέμα δεν είναι μια εφημερίδα που απλά χαϊδεύει το μάγουλο του Καιάδα, βλέπε Θέμο Αναστασιάδη στο «ΟΛΑ”, είναι και η εφημερίδα με την μεγαλύτερη κυκλοφορία. Από τους 100-200.000 που την αγοράζουν, δεν είναι ούτε όλοι φασίστες, ούτε βλάκες, ούτε φίλοι του Σαμαρά. Την παίρνουν για ένα dvd, για ένα συμπαθητικό ένθετο, για μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη.

ψ
Ανάμεσα στο γλοιώδες lifestyle, στον κιτρινισμό και τις αποψάρες, υπήρχε την περασμένη Κυριακή και ο Τσίπρας. Πάνω από 200.000 άνθρωποι φασίστες και μη, πολιτικοποιημένοι και απολιτίκ, έξυπνοι και χαζοί, είχαν την ευκαιρία να δουν ότι στην αξιωματική αντιπολίτευση δεν υπάρχουν ανθρωποφάγοι.

Κάποτε ο ΣΥΡΙΖΑ πήγαινε και στον Πρετεντέρη κι άπαντες γούσταραν όταν ο Κιμούλης έκανε γιο-γιο τον ασπρομάλλη γίγαντα της γκεμπελικής δημοσιογραφίας. Στην πορεία επέλεξαν στην Κουμουνδούρου το δρόμο του μποϊκοτάζ απέναντι στην «Ανατροπή”. Όχι όμως και σ’ ολόκληρο το MEGA…

ΥΓ: Όπως λένε και στα μέρη μας, αν τα ‘χεις καλά με τον εαυτό σου, δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα.

Σχόλια

X