Παρότι σε πολλούς αντιπαθής, ο Ζοζέ Μουρίνιο με τη χτεσινή του ενέργεια στον τελικό του ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ που διεξήχθη στα Σκόπια, κέρδισε το σεβασμό ακόμη κι εκείνων που ζουν για να τον απεχθάνονται. Ο προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, μετά την απονομή των μεταλλίων, δώρισε το δικό του σε ένα μικρό παιδί, λέγοντας ότι σε διαφορετική περίπτωση το μετάλλιο θα κατέληγε απλά κάπου μέσα στο σπίτι του «όμως για τον μικρό που του το έδωσα, σήμαινε όλο τον κόσμο εκείνη τη στιγμή.»

Ολόκληρη η δήλωση του Ζ. Μουρίνιο σχετικά με το θέμα:

«Πολλές φορές δεν τα κρατάω τα μετάλλια ακόμα κι όταν κερδίζω, οπότε φανταστείτε όταν χάνω… Εμένα αυτό το μετάλλιο θα πήγαινε απλά κάπου μέσα στο σπίτι μου, όμως για τον μικρό που του το έδωσα, σήμαινε όλο τον κόσμο εκείνη τη στιγμή.

Τον είδα, φορούσε μια φανέλα της ομάδας, δεν ξέρω από που μπορεί να ερχόταν, όμως ξέρω ότι για εκείνον είναι κάτι πάρα πολύ σημαντικό συγκριτικά με το πως το αντιλαμβάνομαι εγώ. Επαναλαμβάνω ότι δεν κρατάω τα περισσότερα μετάλλια ακόμα κι όταν κερδίζω, οπότε φανταστείτε όταν χάνω…».

Σχόλια

X