Ποιός γονιός δεν έχει φανταστεί να νανουρίζει το παιδί του με μελωδίες των Pink Floyd, των Beatles, των the Doors ακόμη και των «νεότερων» Nirvana και Οasis; Συγκροτήματα και καλλιτέχνες που «ενηλικιώθηκε» μαζί τους και ξόδευε το λιγοστό χαρτζιλίκι του αγοράζοντας cd και βινύλια τους.

Από την άλλη βέβαια είναι σχεδόν αδύνατο για ένα παιδί να αποκοιμηθεί ακούγοντας τον grunge ήχο των Αlice in Chains ή τα δυναμικά φωνητικά του Axl Rose.

 

Οι δημιουργοί της ιστοσελίδας «Twinkle Twinkle Little Rock Star» όμως, είχαν μία πολύ πρωτότυπη ιδέα καθώς μετατρέπουν τραγούδια αγαπημένων καλλιτεχνών σε νανουρίσματα. Η λίστα τους απαριθμεί παραπάνω από 100 καλλιτέχνες, ενώ η γκάμα των ειδών δεν θα μπορούσε να αφήσει κανένα μουσικόφιλο παραπονεμένο.

Από R & B μέχρι ποπ αλλά και μέταλ, από τα σύγχρονα «είδωλα» της μουσικής βιομηχανίας όπως η Rihanna μέχρι τους θρύλους της ροκ όπως οι Led Zeppelin, οι Guns n’ Roses, oι Queen και οι Rolling Stones.

 

Εκπλήσσεσαι ευχάριστα όταν συναντάς και νεότερα συγκροτήματα όπως οι Μuse και οι the Killers, καθώς όπως ισχυρίζονται οι ίδιοι οι δημιουργοί του project τα νανουρίσματα απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες. Πολλοί τα χρησιμοποιούν για τις ασκήσεις στην yoga, άλλοι κατά τη διάρκεια της γυμναστικής ή απλά για χαλάρωση λίγες ώρες πριν πέσεις για ύπνο.

«Μόνο και μόνο επειδή η μουσική προορίζεται για ένα μωρό αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να είναι σύνθετη. Αισθανόμαστε ότι το οφείλουμε αυτό στους καλλιτέχνες, τους οποίους και διασκευάζουμε τα τραγούδια τους. Η μουσική μας πλέον ξεπερνά σε ποιότητα ένα απλό νανούρισμα» , ισχυρίζονται οι δημιουργοί του Twinkle Twinkle Little Rock Star.

 

 

Το συγκεκριμένο project έχει και κάποια άλλα θετικά στοιχεία πέρα από το πρωτότυπο της ιδέας. Ένας μέρος των εσόδων του, το διαθέτει σε φιλανθρωπικά ιδρύματα που αφορούν μικρά παιδιά.

Τα νανουρίσματα δεν κυκλοφορούν σε cd, αλλά διαδικτυακά έναντι ενός μικρού αντιτίμου ώστε να είναι άμεσα προσιτά σε όλους τους γονείς του κόσμου.

Οι κλασσικές μελωδίες που αποκοιμιούνταν τα πιτσιρίκια ξεπεράστηκαν , πλέον θα νανουρίζονται με Μetalllica και Βob Dylan!

Σχόλια

X