Η κυβέρνηση επιμελώς αγνοεί τι συμβαίνει στα νοσοκομεία. Αυτό το ξέραμε, ο Άδωνις μας το ‘τριψε και στα μούτρα. Σε διάλογο που είχε με γιατρό στην εκπομπή του Γιώργου Τράγκα για το «Ε» προλαβαίνει να κάνει τα πάντα.

Όταν ρωτήθηκε αν γνωρίζει πόσοι ασθενείς βρίσκονται διασωληνωμένοι περιμένοντας στην «ουρά» για ένα κρεβάτι στην εντατική, απάντησε σαν σχολιαρόπαιδο που το μάλωσαν για αταξία. Ένα «μασουλημένο” όχι, χωρίς την παραμικρή αιτιολόγηση.

Λίγο αργότερα, ο υπουργός, Άδωνις Γεωργιάδης φαίνεται πως πληροφορείται για την πολιτική ταυτότητα του συνομιλητή του (ΑΝΤΑΡΣΥΑ) κι αναθαρρεί. Έτσι όταν του καταλογίστηκαν 1000 θάνατοι λόγω των αποδεδειγμένα ανεπαρκών νοσοκομειακών υποδομών μετά τις περικοπές, ανέβασε τα ντεσιμπέλ, πήρε προφίλ θιγμένου δημοκράτη κι άρχισε να ζητά επιτακτικά τον αποκλεισμό του γιατρού απ’ το «παράθυρο», λέγοντας ότι καθυβρίζεται.

 

 Στο ερώτημα γιατί τα νοσοκομεία παραπαίουν, ο Άδωνις απάντησε «είσαι Αριστερός». Έκανε με άλλα λόγια δίκη φρονημάτων. Στην καλύτερη κατηγόρησε τον γιατρό για προκατειλημμένη επίθεση. Στη χειρότερη, του αφαίρεσε το δικαίωμα να πει τη γνώμη του επειδή είναι αριστερός. Τα δύο αυτά άκρα είναι εξίσου προβληματικά, αλλά και υπαρκτά.

Για την ιστορία ο γιατρός δεν έβρισε τον Άδωνι. Ωστόσο τον ενόχλησε.

Τ’ αντανακλαστικά Τράγκα, αποδείχτηκαν γρήγορα. «Πρέπει να προστατεύσω τον υπουργό», ανέφερε.  Δεν θυμάμαι να ‘χει κάνει το ίδιο για κάποιο πολίτη, πλην υπουργών. Ο κ. Τράγκας αντιπροσωπεύει μια μεγάλη κάστα δημοσιογράφων που έχουν την ίδια αντίληψη. Αντίληψη που ζευγαρώνει μ’ εκείνη του κ. Γεωργιάδη κι εξετάζει την πολιτική από τα πάνω προς τα κάτω, εδραιώνοντας το «δυο μέτρα και δύο σταθμά».

Η εκπομπή  μεταδόθηκε από το πάλε ποτέ κανάλι της Αριστεράς, τον «902». Οι πολλές παρακλήσεις στο ΚΚΕ να μην πουλήσει και να βρεθεί λύση με σύμπραξη όλης της Αριστεράς, δεν εισακούστηκαν ποτέ. Αν όμως στον Περισσό, είχαν λειτουργήσει διαφορετικά να είχαν έναν λιγότερο εχθρό και περισσότερους συμμάχους. Προτίμησαν την επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ. Αμφιβάλλω αν αισθάνονται δικαιωμένοι…

 

Σχόλια

X