Που να είχε αποδειχτεί ότι ήταν πράγματι ντοπέ… Η υπόθεση του «καθαρού» -βάσει ετεροχρονισμένων εξετάσεων- Γιάννη Μπουρούση μετά την αναστάτωση που προκάλεσε στον Ολυμπιακό, εξακολουθεί να απασχολεί το ελληνικό μπάσκετ, προκαλώντας την εκδήλωση νέων συγκρούσεων και διχογνωμιών λόγω της επιλογής του να εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο επερχόμενο Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας.

Η απόφαση του Ηλία Ζούρου να τον καλέσει στην προεπιλογή, μπορεί να κριθεί σε δύο ταμπλό. Αυτό του αμιγώς αγωνιστικού και αυτό της ηθικής.

Ξεκινώντας από τον πρώτο οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι ο νυν άσος της Αρμάνι Μιλάνο, είναι ο παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά. Τα νταμπλ-νταμπλ τα έχει στην καθισιά του, ενώ αν έχει κέφια παίζει που και που άμυνα. Αναντίρρητα ένα από τους καλύτερους ψηλούς στην Ευρώπη, ο οποίος προέρχεται από μία ικανοποιητική σεζόν και δικαίως κλήθηκε…

Υπάρχει όμως και η άλλη όψη του νομίσματος. Αυτή στην οποία αναγράφεται πάνω ότι ο αθλητισμός πρέπει να πρεσβεύει αξίες και ιδανικά. Ενας παίκτης που ζητά κάποιο φάρμακο από έναν όχι και τόσο γνωστό για την αγνότητα του τύπο εν ονόματι Μάκαρο, δεν μπορεί παρά να συγκεντρώσει πάνω του δικαιολογημένα απανωτές επιθέσεις σκληρής κριτικής από τον κόσμο.

Διοτί άπαντες γνωρίζουν ότι ο αθλητισμός έχει μετατραπεί σε έναν αισχρό ανταγωνισμό φαρμάκων και εφοπλιστάδων, αλλά το να σου το τρίβει κάποιος στην μούρη τόσο φανερά, παραπάει…

Στηριζόμενοι στη δεύτερη περίπτωση λοιπόν, ο Ζούρος υπέπεσε σε σκληρό αντιαθλητικό φάουλ. Ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα. Ο παίκτης που μετά τον τελικό με τον Παναθηναϊκό χρησιμοποίησε την Εθνική Ομάδα ως μοχλό πίεσης για το καθεστώς που επικρατεί στον ελληνικό μπάσκετ, επέστρεψε τρέχοντας στην αγκαλιά της και αναζητά εξιλέωση. Η ΕΟΚ πλέον δεν είναι κακιά…Δεν είναι κακιά γιατί μας προστατεύει. Το να καλλιεργείται όμως ένα καθεστώς ατιμωρησίας καλλιεργεί και νέους αποδέκτες φαρμάκων. Σε λίγοι όλοι θα ζητούν το φαρμακάκι τους και δεν θα φοβούνται καθόλου…

ΥΓ: Η στάση της ΕΟΚ είναι αυτή που πρέπει να προβληματίσει περισσότερο…

ΥΓ2: Πιστεύω πραγματικά ότι ο Ζούρος το σκέφτηκε μόνο αγωνιστικά, αλλά αυτό είναι και πάλι λανθασμένη αντιμετώπιση ενός τέτοιου γεγονότος.

Σχόλια

Αρθρογράφος

Κώστας Παπαντωνίου

Γεννήθηκε και ζει στα Εξάρχεια. Αγαπά τους τοίχους, τους αγώνες και τους ανθρώπους τους. Του αρέσει να φωτογραφίζει και να γράφει για όσα δεν μπόρεσε να φωτογραφίσει. Από τα 9 του κυκλοφορεί με μια εφημερίδα στο χέρι και συνεχίζει να γράφει σε μπλοκάκι στα ρεπορτάζ. Ακούει Verve, Μπαλάφα και Grunge. Διαβάζει ό,τι του γυαλίσει στις βιτρίνες της Καλλιδρομίου, της Ζωοδόχου Πηγής, της Θεμιστοκλέους. Αγαπά τα νησιά και κάποτε θέλει να ζήσει σε ένα από αυτά. Μέχρι τότε, κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για μια διαφορετική δημοσιογραφία, με πολλά αυτοδιαχειριζόμενα 3point και γραφιάδες χωρίς περιορισμούς. Venceremos.

Σχετικά Άρθρα

X