Ο Τάσος Θεοφίλου κρίθηκε αθώος για όλες τις κατηγορίες. Το μεσημέρι αποφυλακίζεται.

«Το πάθος για τη λευτεριά είναι δυνατότερο απ’ ‘ολα τα κελιά», το σύνθημα των εκατοντάδων αλληλέγγυων που είχαν κατακλύσει σήμερα το Εφετείο και υποδέχτηκε με δάκρυα και χαρά την απόφαση για τον Τάσο, μετά από πέντε χρόνια στη φυλακή.

Η πρώτη φωτογραφία μετά την αθώωση του Τάσου (Φωτογραφία του Chris Avramidis @chris_avramidis)

Διάβασε ακόμη:

Να μην στερήσουν απ’ την Ηριάννα τα χρόνια που στέρησαν απ’ τον Τάσο

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων έκρινε σήμερα αθώο τον Τάσο Θεοφίλου για την υπόθεση της αιματηρής ληστείας τράπεζας στη Νάουσα της Πάρου, τον Αύγουστο του 2012. Σύμφωνα με την σημερινή απόφαση του εφετείου κρίνεται αθώος για όλες τις κατηγορίες που τον βαραίνανε.

Ο Τάσος Θεοφίλου είχε συλληφθεί το 2012 από μέλη της αντιτρομοκρατικής, μετά από ανώνυμο τηλεφώνημα. Κατηγορήθηκε για συμμετοχή σε ένοπλη ληστεία, απλή αυτουργία στη δολοφονία του οδηγού ταξί, ενώ ταυτόχρονα κατηγορήθηκε για συμμετοχή στην οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς.

Ο Τάσος Θεοφίλου είχε καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό σε 25ετή κάθειρξη, για συμμετοχή στη ληστεία και απλή συνέργεια στην ανθρωποκτονία. Κατά του αθωωτικού σκέλους της απόφασης όμως, δηλαδή για τη συμμετοχή στην οργάνωση, ανθρωποκτονία από πρόθεση, απόπειρα ανθρωποκτονίας, κατασκευή, προμήθεια και κατοχή εκρηκτικών υλών και διακεκριμένη κατοχή όπλων, ασκήθηκε έφεση από τον εισαγγελέα, η οποία συνεκδικάστηκε με αυτήν που έχει ασκήσει ο ίδιος ο κατηγορούμενος.

Στην απολογία του στις 28 Απρίλη του 2017 είχε δηλώσει:«Θα πω για άλλη μια φορά και κλείνοντας ότι δεν έχω διαπράξει τα αδικήματα για τα οποία κατηγορούμαι. Διέπραξα όμως το αδίκημα που περικλείει όλα τα αδικήματα. Είμαι αναρχικός. Στον ταξικό πόλεμο πήρα θέση με τους αποκλεισμένους και τους αδικημένους, με τους κυνηγημένους και με τους κολασμένους, με τους φτωχούς, με τους αδύνατους και τους καταπιεσμένους…»

Διάβασε ακόμη:

Η απολογία του Τάσου Θεοφίλου: «Διέπραξα το αδίκημα που περικλείει όλα τα αδικήματα. Είμαι αναρχικός»

 

Κάποτε θα τελειώσουν όλα αυτά, του Τάσου Θεοφίλου

Σχόλια

X