Του Άρη Γάρου

Το πιάνεις στην ατμόσφαιρα. Εύκολα, με την αφή, με την αναπνοή. Έτσι όπως μοιάζει να κόβεται η αναπνοή του κόσμου στο ξεπέρασμα του καλοκαιριού.

Η ανεμελιά, η ευκολία, το φλου, περνάνε στην ιστορία μαζί με την εποχή. Σαν να κλειδώνουμε τον άλλο ανάλαφρο, ξέγνοιαστο εαυτό μας ενόψει χειμώνα. Και δώσ’ του ραντεβού “του χρόνου πάλι”.

Περιορίζουμε εαυτό και μυαλό. Μάθαμε έτσι. Να ρυθμίζουμε τα πάντα με τον χρόνο, να τοποθετούμε κομψά κουτάκια σε καθετί για να μπορούμε να τα εξηγούμε πιο εύκολα. Όλα στο όνομα της ευκολίας, όλα καταλήγουν αβασάνιστα σε ρουτίνα.

Αναρωτηθήκαμε ποτέ γιατί να βάζουμε κελιά στη διάθεση μας; Αναρωτηθήκαμε ποιος είναι εκείνος ο διεστραμμένος νους που μας έβαλε να πιστεύουμε ότι χαλάρωση, ανεμελιά είναι μόνο καλοκαίρι;

Κι αν δεν έχουμε τη θάλασσα, έχουμε πάντα τους ανθρώπους. Κι αν δεν νυχτώνει πια τόσο αργά και χαλάει ο καιρός έχουμε τα σπίτια, τις αυλές μας. Κι αν δεν έχουμε άδεια, να δημιουργούμε χρόνο, δικό μας, πολύτιμο, αναζωογονητικό.

Έρωτας, επικοινωνία, ομορφιά είναι όλα εκεί, κάθε εποχή. Αλλάζουν τα φίλτρα και τα χρώματα αλλά μήπως εμείς δεν τα δημιουργούμε κι αυτά;

Σχόλια

X