Στην πρώτη ψηφοφορία στη Βουλή η υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα για την Προεδρία της Δημοκρατίας πήρε μόλις 160 ψήφους, γεγονός που δημιούργησε μία αρχική παγωμάρα στην κυβέρνηση και τον Γιάννη Πρετεντέρη. Στη συνέχεια, όμως, υπήρξαν σημάδια που επιτρέπουν στον Αντώνη Σαμαρά να ελπίζει σε καλύτερα αποτελέσματα στις δύο επόμενες ψηφοφορίες.

Πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου παραπέμπουν στη σελίδα που έχει δημιουργηθεί για τον Σταύρο Δήμα στο Facebook και η οποία όπως λένε… σαρώνει σε likes! Συγκεκριμένα, μέσα σε λίγες ώρες αργά το βράδυ της Τετάρτης η σελίδα «Δήμας ή χάος» πήρε τρία μαζεμένα like και έφτασε τα 163 συνολικά! Και μιλάμε για likes βουλευτών, όχι μαλακίες!

Συνεργάτες του Πρωθυπουργού τόνισαν στη «Σαλαμάνδρα» πως αυτό δείχνει ξεκάθαρα ότι η υποψηφιότητα Δήμα έχει δυναμική και μπορεί να φτάσει τον μαγικό αριθμό 180. «Κι αν δεν τον πιάσει στη Βουλή, θα τον πιάσει στο Facebook», σημειώνουν, υπογραμμίζοντας παράλληλα το πόσο σημαντική είναι στις μέρες μας η δύναμη και η επιρροή των social media στην κοινωνία.

«Ας μην ξεχνάμε» προσθέτουν, πως «σελίδα για το `Παρών` δεν υπάρχει καν»!

Αποκλειστικές μας πληροφορίες αναφέρουν πως ο πρώτος που έκανε like στη συγκεκριμένη σελίδα ήταν ο Γρηγόρης Ψαριανός, ενώ τα τρία τελευταία likes, που έγιναν μετά την ψηφοφορία στη Βουλή, ανήκουν στους πρώην χρυσαυγίτες βουλευτές, Αλεξόπουλο και Μπούκουρα, καθώς και την Κατερίνα Μάρκου.

Η κα. Μάρκου είναι πρώην ΔΗΜΑΡ και νυν Ποτάμι. Πήρε λοιπόν την πρωτοβουλία να στηρίξει τον Σταύρο Δήμα, ώστε να παρασύρει μαζί της και τον Πέτρο Τατσόπουλο, που είναι επιρρεπής στο γυναικείο φύλο. Η ψήφος του ερωτύλου συγγραφέα θεωρείται κομβικής σημασίας, καθώς επηρεάζει σύμφωνα με μετρήσεις τις μισές γυναίκες στην Αθήνα και μπορεί να αλλάξει τις ισορροπίες. Ίσως δηλαδή να ψηφίσει η Κουντουρά ή η κα. Γιαταγάνα, που τον… ζαχαρώνουν και τον λιμπίζονται.

Πρέπει να σημειώσουμε επίσης πως οι διαχειριστές της σελίδας, Γιώργος Μουρούτης και Φαήλος Κρανιδιώτης αναμένεται να την εμπλουτίσουν μέσα στις επόμενες ώρες και ημέρες με φωτογραφικό υλικό, αλλά και βίντεο από το δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

ant1

Ενημέρωσαν ακόμη πως hackers του ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησαν να επιτεθούν στη σελίδα και να αναρτήσουν φωτογραφίες της τραγουδίστριας Μόνικας, ώστε να γίνει αποκρουστική και να αποσύρουν όλοι τα likes τους, αλλά η επίθεση αποκρούστηκε έγκαιρα.

Τέλος, να προσθέσουμε πως η κυβέρνηση θεωρεί πως έχει στο τσεπάκι της την αποδοχή του Βύρωνα Πολύδωρα και του Παναγιώτη Μελά. Απλώς, ο Βύρων Πολύδωρας δεν έχει Facebook επειδή δεν είναι σωστά μεταφρασμένο στα ελληνικά, ενώ ο κ. Μελάς δεν ξέρει να ανοίγει τον υπολογιστή του.

Σχόλια

X