Ογκώδεις διαδηλώσεις, συνοδευόμενες από έντονες συγκρούσεις με την πάνοπλη αστυνομία πραγματοποιούνται αυτές τις ημέρες στο Αμβούργο, λόγω του φόρουμ G20, όπου συγκεντρώνονται οι κυβερνήσεις των οικονομικά ισχυρότερων χωρών και διοικητές κεντρικών τραπεζών.

Οι διαδηλωτές αντιδρούν στις πολιτικές που εφαρμόζονται ανά τον πλανήτη κι έχουν συνέπεια να οξύνονται οι κοινωνικές ανισότητες, να πολλαπλασιάζονται οι πολέμοι και να καταστρέφεται όλο και περισσότερο το περιβάλλον.

Ποτέ μέχρι τώρα οι συμμετέχοντες στη G20 δεν είχαν αισθανθεί τόσο κοντά τους διαδηλωτές, οι οποίοι κατάφεραν να πλησιάσουν πολύ κοντά εκεί που διέξογονται οι εργασίες του φόρουμ.

Έντονη αναταραχή στους κύκλους των συντηρητικών κυβερνήσεων και κομμάτων, που δεν περίμενα σε καμία περίπτωση αυτό το μέγεθος αντιδράσεων.

Κάθε ώρα που περνάει στο Αμβούργο είναι ξεχωριστή κι έχει άρωμα απ όλες τις κινητοποιήσεις που έχουν μείνει στην ιστορία.

Ένα από τα στιγμιότυπα που δεν θα ξεχαστούν, καταγράφηκε όταν οι ηγέτες της G20 συγκεντρώθηκαν για να παρακολουθήσουν μια συναυλία με έργα του Μπετόβεν στο συναυλιακό κέντρο Έλμπφιλαρμονί στη μία όχθη του ποταμού Έλβα. Την ίδια ώρα από την απέναντι όχθη οι διαδηλωτές είχαν βάλει δυνατά στα μεγάφωνα Τζίμι Χέντριξ

Σε ένα άλλο περιστατικό οι δυνάμεις της αστυνομίας χρησιμοποίησαν αύρες νερού για να διαλύσουν ένα ζευγάρι που φιλιόταν στον δρόμο πριν στραφούν και εναντίον των άλλων διαδηλωτών που βρίσκονταν στο σημείο.

Το Αμβούργο από μακριά..

Στιγμιότυπα από τις συγκρούσεις

 

Φωτογραφίες

Σχόλια

X