Αποσύρθηκαν οι διατάξεις που θα μπορούσαν να ωφελήσουν την επέκταση του λεγόμενου τρομονόμου και στο δημόσιο λόγο. Η τροποποίηση των 187 (περί εγκληματικής οργάνωσης) και 187Α (τρομονόμου) του Ποινικού Κώδικα που τέθηκαν προς διαβούλευση αποσύρθηκε και από το opengov ύστερα από έντονες αντιδράσεις που εκφράστηκαν από συλλογικότητες, πολίτες και κόμματα.

Συγκεκριμένα, οι νέες παράγραφοι προέβλεπαν ποινές από έξι μήνες για όποιον «δημόσια με οποιονδήποτε τρόπο» προκαλoύσε ή.. διέγειρε σε τέλεση των αδικημάτων που περιγράφονται στο άρθρο 187 και 187Α. Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό πρόκειται για μια ιδιαίτερα ευρεία διατύπωση που μπορεί εύκολα να ποινικοποιήσει το δημόσιο λόγο.

Οι τροποποιήσεις φάνηκε να προχωρούν ύστερα από πιέσεις μεγάλων ΜΜΕ με αφορμή τα επικριτικά σχόλια για τον πρώην κεντρικό τραπεζίτη και πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X