Η Βρετανίδα καλλιτέχνης Jane Perkins, βρήκε έναν πρωτότυπο και ενδιαφέρον αισθητικά τρόπο να χρησιμοποιήσει τα δεκάδες πλαστικά μικροαντικείμενα που ο καθένας από εμάς έχει κάπου πεταμένα σε μια γωνία στο σπίτι του. Τα χρησιμοποιεί ξανα-φτιάχνοντας αγαπημένους και γνωστούς πίνακες ζωγραφικής.

img1

Με λίγη φαντασία χάντρες, κουμπιά, μικρά παιχνίδια, μανταλάκια και άλλα πολλά μπορούν να συνδυαστούν με τέτοιο τρόπο δημιουργώντας γνωστούς πίνακες ζωγραφικής, όπως το Κορίτσι με το Σκουλαρίκι και τη Μόνα Λίζα.

 img4

Η Perkins αγοράζει τα πλαστικά μικροαντικείμενα που χρησιμοποιεί από διάφορους που ξεπουλάνε τα προσωπικά τους αντικείμενα που δεν χρειάζονται στις αυλές και τα γκαράζ τους. Στην συνέχεια χωρίς να αλλάζει το σχήμα ή το χρώμα των μικροαντικειμένων, τα τοποθετεί σε διαφορετικές κατευθύνσεις έτσι ώστε να μην πέφτει το μάτι πάνω τους.

img2

Στόχος της, όπως η ίδια λέει, να μετατρέψει άχρηστα αντικείμενα σε κάτι διαφορετικό και όμορφο και φυσικά να προσφέρει χαμόγελο σε όσους τους αρέσει η τέχνη.

img3

Η πρωτότυπη ιδέα της φαίνεται ότι «πουλάει» καθώς πολλά από τα έργα της έχουν ήδη πουληθεί.

img5

Περισσότερα μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα bluebowerbird.co.uk

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X