Καμιά προσφορά δεν υποβλήθηκε κατά τη σημερινή διαδικασία πλειστηριασμού. Κλίμα ικανοποίησης ανάμεσα στους εργαζομένους και το κίνημα αλληλεγγύης, που παραμένει σε ετοιμότητα. Σημειώνεται ότι το ΙΚΑ είχε καταθέσει αίτηση για ανακοπή του πλειστηριασμού. Το δημόσιο ενεργοποιείται για πρώτη φορά στην πτωχευτική διαδικασία, εξέλιξη που μπορεί να φέρει πολλαπλά οφέλη.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα του Σωματείου της ΒΙΟΜΕ:

«Ο πλειστηριασμός τελείωσε! Δεν παρουσιάστηκαν προσφορές. Άλλη μια μεγάλη κινητοποίηση κατάφερε να αποτρέψει τον κίνδυνο για τη ΒΙΟΜΕ. Υπάρχει κλίμα ευφορίας ανάμεσα στους συγκεντρωμένους, οι οποίοι φωνάζουν συνθήματα υπέρ της αυτοδιαχείρισης.

Για να υπάρξει νέα διαδικασία πλειστηριασμού, θα πρέπει να υπάρξει νέα αίτηση απο τη σύνδικο και νέα δικαστική απόφαση. Το κίνημα αλληλεγγύης και οι εργαζόμενοι της ΒΙΟΜΕ παραμένουν σε ετοιμότητα, αλλά έχουν μπροστά τους κάποιον καιρό για να επικεντρωθούν στην βελτίωση της παραγωγής, την επέκταση της διανομής, την διεύρυνση της τοπικής και διεθνούς δικτύωσης, την ανάδειξη νέων σχεδίων και προταγμάτων για την αυτοδιαχείριση της ζωής μας. Αυτά είναι τα στοιχεία που κάνουν τον αγώνα της ΒΙΟΜΕ έναν αγώνα ουσιαστικό και με διεθνή προβολή!»

Σχόλια

X