«I don’t want to live in this country anymore» – «δεν θέλω να ζω άλλο σ’ αυτή τη χώρα», λέει ένα από τα πιο συνηθισμένα «memes» (βλ. φωτό) που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο. Ξεκίνησε να χρησιμοποιείται από απελπισμένους Αμερικάνους, αλλά όπως είναι φυσικό διαδόθηκε σε όλο τον κόσμο και γνωρίζει μεγάλη επιτυχία και στην Ελλάδα. Ειδικά κάτι τέτοιες ημέρες σαν τη σημερινή, θέλεις να το φορέσεις σε μπλουζάκι, να το κάνεις πανό ή έστω φωτογραφία προφίλ.

Τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές είναι σε εξέλιξη ένα από τα κρισιμότερα για την ελληνική υπόθεση συμβούλια υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης. Το Eurogroup πρέπει να αποφασίσει τι θα κάνει με το ελληνικό χρέος και στη συνέχεια να πάρει τη συγκατάθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Τρία είναι τα σενάρια: το καλό (άμεση καταβολή της δόσης-μαμούθ και συνολική λύση στο ζήτημα το χρέους), το μέτριο (τμηματική καταβολή της δόσης και αναβολή της συνολικής λύσης) και το κακό (καμία συμφωνία, αναβολή όλων των αποφάσεων). Όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα, η επόμενη ημέρα θα είναι πολύ διαφορετική για την Ελλάδα και ενδεχομένως, για ολόκληρη την Ευρωζώνη.

Εμείς όμως έχουμε πολύ πιο σοβαρά θέματα να ασχοληθούμε. Στην Κρήτη, ο Κασιδιάρης έγινε έξαλλος με την αστυνομία που τον προφύλασσε (;) από μαζική αντιφασιστική πορεία. «Θα τους γα*ήσω όλους. Θα έχεις νεκρούς μέχρι το βράδυ», είπε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής στον αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ., και λίγο αργότερα: «Εσείς κάθεστε και τον παίζετε, κι εγώ πώς να κάνω εκδήλωση;», απειλώντας ότι θα μηνύσει τους αστυνομικούς για «παράβαση καθήκοντος». Σε μία αναλαμπή θεσμικής ευθύνης, η ΕΛ.ΑΣ. διαβίβασε το βίντεο στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηρακλείου. Τελικά η εκδήλωση έγινε σε τοπικό ξενοδοχείο. Θερμά χειροκροτήματα εισέπραξε ο Χρήστος Παππάς, που σήκωσε τη σημαία της Χούντας με τον φοίνικα και τον στρατιώτη μιλώντας για αναγέννηση της Ελλάδας μέσα από τις στάχτες της.

Εντωμεταξύ στην Αθήνα, ο Θεόδωρος Πάγκαλος, που κατά τα άλλα έχει αποσυρθεί από την πολιτική, βρήκε την ευκαιρία να καταπιαστεί και πάλι με το αγαπημένο του χόμπι -την επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ- στο αγαπημένο του μέσο, το Mega. Αυτή τη φορά βγήκε τελευταίος και καταϊδρωμένος να «την πει» στον Πέτρο Τατσόπουλο αλλά και στην αξιωματική αντιπολίτευση συνολικά, επειδή δεν τον έχει διαγράψει από την κοινοβουλευτική της ομάδα λόγω σεξιστικού ρατσισμού. Με αυτόν τον τρόπο ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης συνέβαλε στη συνέχιση του ουσιαστικού πολιτικού διαλόγου που ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα, ενόψει του κρίσιμου Eurogroup, καθώς ως γνωστόν η οικονομική επιβίωση της χώρας εξαρτάται από το αν ο Τατσόπουλος είναι πράγματι ομοφοβικός ή θύμα των επιλεκτικών μέσων ενημέρωσης.

Βέβαια το βραβείο «δεν-θέλω-να-ζω-άλλο-σε-αυτή-τη-χώρα» της εβδομάδας πηγαίνει στον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Γιώργο Κωνσταντόπουλο. Ο βουλευτής Πιερίας, αφήνοντας στην άκρη τα υπόλοιπα, συγκριτικά ασήμαντα ζητήματα της περιφέρειάς του, ζήτησε να… μετονομαστεί η Κατερίνη. Συγκεκριμένα απέστειλε επιστολή στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης, ζητώντας να εξεταστεί το αίτημα του Μητροπολίτη Αγαθόνικου, «που είχε τον διακαή πόθο της μετονομασίας της πόλης μας σε Αγία Αικατερίνη». Μία τέτοια απόφαση, συνεχίζει ο άνθρωπος που εμπιστεύθηκαν χιλιάδες πολίτες της Πιερίας να τους εκπροσωπεί στο κοινοβούλιο, «θα ενισχύσει το γόητρο της πόλης μας, τη θρησκευτική και πνευματική της δυναμική, καθιστώντας την παγκόσμιο πολιτισμικό κέντρο» και θα αποτελέσει «μια ελάχιστη ανταπόδοση αγάπης και πνοής ζωής στο πρόσωπο του Aγίου Δεσπότη».

Μετά από όλα αυτά, πού κουράγιο να ασχοληθεί κανείς με το Eurogroup, το ΔΝΤ, το «κούρεμα», τα ομόλογα… το πολύ να καταφέρεις να μαζέψεις πέντε ρούχα και να την κάνεις. Θα μετανάστευα κι εγώ, αλλά εκεί στα εξωτερικά δεν έχει φραπέ
και καλό «βρώμικο» σαν της Μαβίλη, άσε που όταν εμείς χτίζαμε Παρθενώνες, και τα συναφή. Καλή εβδομάδα και βοήθειά μας η Αγία Αικατερίνη και η αγάπη του Σεβάσμιου Μητροπολίτη.

ΥΓ. Βραβείο «δεν-θέλω-να-ζω-άλλο-σε-αυτή-τη-χώρα»…χμμ, μήπως να το καθιερώσουμε;

Σχόλια

X