«Κατά τη διάρκεια της βάρδιας είμαστε alert για όποια είδηση αφορά άμεσα ή έμμεσα τον Γιάννη», αναφέρει ο Γιάννης Σταυρουλάκης, μπακετικός ρεπόρτερ της ιστοσελίδας gazzetta.gr. Από απλά θέματα επικαιρότητας ως αφιερώματα και αναλύσεις, ακόμη κι ένα μεγάλο οδοιπορικό στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, είναι όσα αποτελούν την θεματολογία που έχει αναπτυχθεί για τον Γιάννη κατά την παρουσία του στο ΝΒΑ. «Ο Γιάννης είναι φαινόμενο» και «δεν αντιμετωπίζει ως ταλέντο 22 χρονών, αλλά ως ένα σούπερ σταρ», συμπληρώνει ο Γ. Σταυρουλάκης που μας ενημερώνει ότι η ανακοίνωση της απόσυρσής του πριν το Ευρωμπάσκετ από την εθνική ομάδα ήταν στο τοπ 10 των θεμάτων που έχουν διαβαστεί ποτέ στην ιστοσελίδα.

Ολόκληρη η έρευνα για την επιρροή του Γιάννη Αντετοκούνμπο στην καθημερινότητα των ελληνικών media

1) Πόσο σημαντικά ιεραρχείται το περιεχόμενο και η ειδησεογραφία για τον Αντετοκούνμπο στο μέσο που εργάζεσαι; Και πώς αυτό αποτυπώνεται στην καθημερινή «ροή» του μέσου;

Οτιδήποτε έχει να κάνει με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο ανήκει στα λεγόμενα δημοφιλή θέματα. Είναι χαρακτηριστικό ότι η ανακοίνωση της απόσυρσής του από την Εθνική ομάδα λίγο πριν από το Eurobasket ανήκει στο top-10 των θεμάτων που έχουν διαβαστεί περισσότερο στα 10 χρόνια του gazzetta.gr! Ο απόηχος-απολογισμός της βραδιάς έπειτα από ένα ματς των Μπακς «παίζει» πάντα στην πρώτη τετράδα του site. Γενικώς κατά τη διάρκεια της βάρδιας είμαστε alert για όποια είδηση αφορά άμεσα ή έμμεσα τον Γιάννη (π.χ. δήλωση συμπαίκτη, αντιπάλου).

Τα εγκωμιαστικά σχόλια παικτών όπως ο Κόμπι, ο ΛεΜπρόν και ο Ντουράντ για τον Γιάννη γιγαντώνουν το όνομά του. Πλέον δεν αντιμετωπίζεται ως ταλέντο 23 χρονών αλλά ως ένας σουπερ σταρ

2) Τι είδους θεματολογία καλύπτεται για τον παίκτη;

Από τα απλά θέματα επικαιρότητας (π.χ. απουσία στο ματς με τους Σανς) ως αφιερώματα-στατιστικά, αναλύσεις και blogs. Τον περασμένο Φεβρουάριο πραγματοποιήσαμε οδοιπορικό στις ΗΠΑ για τον Γιάννη, σε Σικάγο και Μιλγουόκι.

3) Ποιοι είναι οι λόγοι που ο Αντετοκούνμπο συγκεντρώνει το ενδιαφέρον των ΜΜΕ. Είναι μόνο ότι είναι ένας πολύ καλός παίκτης του ΝΒΑ;

Ο Γιάννης είναι φαινόμενο. Ένας τύπος που μέσα σε λίγα χρόνια έχει εξελιχτεί σε franchise player κι έχει υποχρεώσει μια ομάδα ΝΒΑ να στηρίζει το μέλλον της πάνω του. Τα εγκωμιαστικά σχόλια παικτών όπως ο Κόμπι, ο ΛεΜπρόν και ο Ντουράντ για τον Γιάννη γιγαντώνουν το όνομά του. Πλέον δεν αντιμετωπίζεται ως ταλέντο 23 χρονών αλλά ως ένας σουπερ σταρ. Πέραν όλων αυτών, είναι και η ιστορία του που συναρπάζει. Ένα παιδί που ξεκίνησε από τα Σεπόλια κι έδινε μάχη επιβίωσης κάθε μέρα έφτασε στο σημείο να κατακτήσει το ΝΒΑ!

4) Θυμάσαι να έχει υπάρξει αντίστοιχη προβολή παίκτη;

Όχι!

5) Ποια άρθρα διαβάζει περισσότερο ο κόσμος;

Τα αφιερώματα και τα στατιστικά θέματα που αφορούν τον Γιάννη. Μεγάλη απήχηση έχουν επίσης τα βίντεο.

6) Υπάρχουν ρατσιστικές αντιδράσεις από αναγνώστες; Κι αν ναι, πώς αυτές εκφράζονται;

Ναι. Με αποκορύφωμα την αποχώρησή του από την Εθνική ομάδα. Εκείνη την περίοδο ακούστηκαν τα πάντα. Απόψεις όπως «καλύτερα που δεν παίζει, θα παίξουν Έλληνες που πονάνε την ομάδα», χαρακτηρίστηκε προδότης, ότι έβαλε το συμβόλαιο των 100 εκατομμυρίων με τους Μπακς πάνω από την Εθνική κι άλλα… ωραία γραφικά.

7) Υπάρχει συμβολή στη μείωση του ρατσισμού με την προβολή του Αντετοκούνμπο;

Δυστυχώς όχι.

8) Με ποιους τρόπους διαπιστώνεις να έχουν επενδύσει οι ιδιοκτήτες των ΜΜΕ στο ρεύμα για τον Αντετοκούνμπο;

Τουλάχιστον σε ό,τι αφορά το μπάσκετ, μεγαλύτερη έμφαση στο μπασκετικό κομμάτι των media. Περισσότερος χώρος, μεγαλύτερη προβολή κ.ο.κ.

9) Προσελήφθησαν επιπλέον δημοσιογράφοι για τις ανάγκες των σχετικών ρεπορτάζ;

Όχι. Απλώς οι ήδη υπάρχοντες ρίχνουν ιδιαίτερο βάρος σε ό,τι αφορά τον Γιάννη.

Σχόλια

X