Άμα θέλετε να κλείσετε ιδανικά το καλοκαίρι σας, η επίσκεψη στα Γιάννενα είναι must. Την Πέμπτη η πόλη βάζει τα καλά της και για ένα τριήμερο (28/8-30/8) ζει στους ρυθμούς του 3ου Φεστιβάλ Θεάτρου Δρόμου με πληθώρα εκδηλώσεων που περιλαμβάνουν παραστάσεις θεάτρου, τσίρκου, χορού και κουκλοθέατρου σε πάρκα και πλατείες.

Η εμπειρία μας από το περυσινό φεστιβάλ έδειξε ότι:

*Οι εκδηλώσεις απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες. Το κουκλοθέατρο δεν είναι μόνο για τους πιτσιρικάδες, αλλά και για τους γονείς τους. Το παιδί δεν πεθαίνει ποτέ μέσα μας, το δικαίωμα να γελάς με τ΄ απλά, να χάνεσαι στα παιχνίδια της φαντασίας, παραμένει ζωντανό ανεξαρτήτως ηλικίας. Οι παραστάσεις βοηθούν. Προσεγμένες δουλειές, που κερδίζουν εύκολα το κοινό.

*Τα events δεν απευθύνονται μόνο σε όλες τις ηλικίες, αλλά και σε όλους, καθώς δεν υπάρχει είσοδος. «Μια γιορτή για όλους».

street

*Μπορείς να γυρίσεις την πόλη συμμετέχοντας παράλληλα με τις εκδηλώσεις. Τα events γίνονται σε διαφορετικά σημεία των Ιωαννίνων, οπότε ειδικά όσοι δεν έχουν ξαναπάει, παίρνουν μία καλή πρώτη γεύση. Την ίδια ώρα τσεκάρουν μπαράκια – ταβέρνες για μετά.

*Έχεις την ευκαιρία να έρθεις σ΄ επαφή με σπάνια είδη Τέχνης, ομάδες απ΄ όλη την Ελλάδα και χώρες του εξωτερικού. Σε συναυλίες πας συχνά, τύπους με ξυλοπόδαρα βλέπεις σπάνια. Το ακόμα καλύτερο είναι ότι μπορείς κι εσύ ο ίδιος να πειραματιστείς συμμετέχοντας σ΄ εργαστήρια και σεμινάρια (για ορισμένα από αυτά απαιτείται κάποιο κόστος).

street3

*Η διάρκεια των εκδηλώσεων δεν κουράζει τον κόσμο. Ξεκινά από 15 λεπτά και φτάνει μέχρι 90.

Εν κατακλείδι αν θέλεις να δεις αντικείμενα που αψηφούν τους νόμους της βαρύτητας, αιωρούνται και χορεύουν στους ήχους της μουσικής, να γελάσεις με τη ψυχή σου με τις γκάφες των κλόουν, να γνωρίσεις τα Γιάννενα μέσα από μια μεγάλη γιορτή ή να τα ζήσεις διαφορετικά απ΄ ό,τι τα ΄χεις συνηθίσει, το 3ο Ioannina Street Theater Festival είναι η τέλεια επιλογή.

Εδώ το πρόγραμμα.

Σχόλια

X