Γέμισε το Twitter μπάτσους, δικαστές και δοκησίσοφους που ξενέρωσαν με τους… αμόρφωτους που συνέρευσαν κατά χιλιάδες στο Καλλιμάρμαρο για τη συναυλία των Scorpions το  βράδυ της Δευτέρας 16 Ιουλίου και έβγαλαν από το καφενείο του παραλόγου που λέγεται social media τον χειρότερο εαυτό.

Ποιος είναι αυτός; Η εξυπνάδα, η μπουρδολογία και η άνευ όρων και μέτρου κριτική σε κάθε τι συμβαίνει γύρω μας. Στο ταξί, στο μετρό, στο αμφιθέατρο, στην παραλία, στο τηλέφωνο, στα ίδια τα social media. Αστυνομικοί κουλτούρας, φύλακες αισθητικής και προστάτες της ποιότητας ήρθαν να αποδοκιμάσουν κάτι λαϊκό, δηλαδή μια συναυλία, να χαρακτηρίσουν κόσμο που πλήρωσε 40 ευρώ και πάνω για να δει το συγκρότημα στο Στάδιο και να απελπιστούν με τη… δευτεράντζα που τους κάνει να ασφυκτιούν.


«Μα Scorpions το 2018»; Εύλογα αναρωτιέται κανείς. Οι εποχές αλλάζουν, η μουσική προχωράει, αλλά ορισμένοι αρνούνται να παρακολουθήσουν την εξέλιξη. Σνομπάρουν τους Arctic Monkeys, δεν θέλουν Thievery Corporation, δεν τους «ψήνουν»  τόσο οι Jamiroquai.

Ε και τι να κάνουμε δηλαδή;

40-45.000 πήγαν στο Καλλιμάρμαρο για να ακούσουν τους Scorpions. Υπό κακές συνθήκες διοργάνωσης, σύμφωνα με μαρτυρίες, δίχως εξυπηρέτηση, ακόμα και δίχως εισιτήριο. Σε μια συναυλία με μπανάλ στοιχεία, ελληνικές σημαίες, ίσως και λίγο κιτς. Πήγαν όμως. Αυτό είναι η είδησηκαι προφανώς και προκαλεί εντύπωση που υπάρχει ακόμα κόσμος διατεθειμένος να πάει να τους ακούσει, πιθανότατα να τους ΞΑΝακούσει, μετά από 456 συναυλίες τους στην Ελλάδα από το 2005 και μετά.

Οι μπάτσοι όμως πως προέκυψαν; Πόθεν προκύπτει η υποχρέωση να ομνύει κάποιος στην κουλτούρα των γραφιάδων των συναυλιών και των κριτικών επί παντός επιστητού, πριν αποφασίσει πως θα διασκεδάσει; Ένα παραδοσιακό πρόβλημα, της κοινωνίας, της Αριστεράς  αν θέλετε, βγήκε στην επιφάνεια.


Αμόρφωτοι όσοι πάνε στα μπουζούκια, λαϊκοί όσοι πάνε στα club, βλάκες όσοι φωτογραφίζονται στο Instagram, δεύτεροι όσοι δεν διαβάζουν βιβλία ή έστω δεν ποζάρουν με τίτλους στο Facebook για να επιδείξουν τον πλούτο της γνώσης τους, τυχαίοι όσοι δεν παίρνουν μαζί ποίηση στη θάλασσα, μετά του απαραίτητου ενσταντανέ βεβαίως-βεβαίως, για  να δουν και οι άλλοι πως διαβάζουμε.

Γνώμη για ό,τι συνέβη στο Καλλιμάρμαρο το βράδυ της Δευτέρας δεν έχουμε, αφού εκεί δεν βρεθήκαμε. Πήγε όμως κόσμος και πέρασε καλά. Δεν αποτέλεσε ούτε κρατική ενθάρρυνση, ούτε τηλεσκουπίδι που σου σερβίρει ο τηλεοπτικός σταθμός του οποίου εσύ πληρώνεις τα χρέη, ούτε σχολική εκδρομή, για την ποιότητα της οποίας ευθύνεται ο καθηγητής, το σχολείο, το υπουργείο Παιδείας. Απλά, βρέθηκαν  νοσταλγικοί τύποι, μικροί μεγάλοι, οτιδήποτε, που πήγαν να ακούσουν τους Scorpions. Ναι, τους Scorpions.  Το 2018. «Κουφό»; Πράγματι. Και τώρα τι;


Άντε να τους πούμε απαίδευτους μουσικά να ησυχάσουμε. Λες και πρέπει ντε και καλά όλοι να ομνύουν στην ίδια κουλτούρα, αυτή που επιτάσσει το άναμα καπνογόνων, επειδή μέσα στης γης το πυρωμένο κέντρο, δυο πουλιά φιλιούνται σ’ ένα δέντρο. Τον λατρεύουμε και τον Θανάση και τον Μάλαμα και τον Nick Cave και τους Cure. Ας είναι όμως… ελαστικοί μερικοί και σε όσους προτιμούν να τη βρίσκουν αλλιώς.

Ειδάλλως, οκ, ας αναλάβουν δράση οι «μπάτσοι» με τους οποίους «μπλέξαμε». Ας τους φορέσουν χειροπέδες, ας τους πάνε στο δικαστήριο κι ας τους αναγκάσουν να απολογηθούν: «Αμάρτησα, ανόμησα, επλημμέλησα, παρώξυνα και παραπίκρανα. Πήγα στους Scorpions και πέρασα ωραία».

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]