Πορεία ενάντια σε κάθε τρομονόμο και σε όποιον θέλει να ορίζει και να καταδυναστεύει τη ζωή μας

Μεσημέρι Σαββάτου, κόσμος πολύς στο Μοναστηράκι. Όλοι και όλες έδωσαν το παρών ενάντια σε όσα περιορίζουν τη ζωή μας, ενάντια στην καταδυνάστευση της. Γιατί μας αφορά. Όλους και όλες. Γιατί μια τρίχα από τα μαλλιά σου μπορεί να βρεθεί εκεί που «δεν θα ‘πρέπε». Γιατί δικαιούσαι να κάνεις παρέα με όποιον θες, έρωτα με όποια θες. Γιατί κανείς δεν χωρίζει επειδή το θέλουν μπάτσοι και δικαστές.

Γιατί στη θέση της Ηριάννας και του Περικλή θα μπορούσε να είναι εσύ, εγώ, οι φίλοι και οι φίλες σου.

Η κινητοποίηση έγινε εν όψει της μεθαυριανής εκδίκασης του δεύτερου αιτήματος της Ηριάννας για αναστολή έκτισης της ποινής της στο Πενταμελές Εφετείο Αναστολών Αθήνας. Η ίδια η ουσία της ουσίας της υπόθεσης θα εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό, στο Εφετείο.

Φωτογραφία του Μάριου ΛώλουΗ πορεία ξεκίνησε από το Μοναστηράκι, συνέχισε στην Ομόνοια, πέρασε από το Σύνταγμα και κατέληξε στα Προπύλαια. Κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης γίνονταν συζητήσεις με περαστικούς και μοιράζονταν φυλλάδια σε σχέση με την υπόθεση.

«Για την Ηριαννα δεν έχουμε αυταπάτες, κράτος και κεφάλαιο οι μόνοι τρομοκράτες», «Λευτεριά σε όσους είναι στα κελιά» «το πάθος για τη λευτεριά είναι δυνατότερο απ’ όλα τα κελιά», ήταν ορισμένα από τα συνθήματα που ακούστηκαν δυνατά σήμερα στο κέντρο της Αθήνας.

Τον περασμένο Ιούλιο το αίτημα της Ηριάννας της για αναστολή εκτέλεσης της ποινής κάθειρξης των 13 ετών η οποία της έχει επιβληθεί, είχε απορριφθεί με οριακή πλειοψηφία. Στις 16 Οκτωβρίου το δίκαιο πρέπει να νικήσει. Ο κόσμος θα είναι ξανά δίπλα της.

Μελίνα Βελιμέζη, Κώστας Παπαντωνίου

Σχόλια

X