Λένε ότι τα ζώα δεν είναι σε θέση να αγαπούν σε τέτοιο βαθμό όπως οι άνθρωποι. Το «προνόμιο» αυτό όμως, φαίνεται ότι δεν αποτελεί αποκλειστικότητα του ανθρώπου, αφού δεν είναι λίγες οι φορές που εκπρόσωποι του ζωικού βασιλείου «βάζουν τα γυαλιά» στους ανθρώπους, επιδεικνύοντας απίστευτη αγάπη και τρυφερότητα.

Στις φωτογραφίες που ακολουθούν πολλά είδη ζώων απεικονίζονται να φροντίζουν και να προστατεύουν τα μικρά τους με τρόπο συγκινητικό, δείχνοντας ότι η αγάπη του γονιού είναι ανεκτίμητη αξία, είτε μιλάμε για το ανθρώπινο, είτε το ζωικό είδος.

Για παράδειγμα η μητέρα αρκούδα φροντίζει τα μικρά της για έναν χρόνο και τα εκπαιδεύει για τα δύο επόμενα, ώστε να γίνουν ανεξάρτητα και να προστατεύονται από τους κινδύνους, ενώ οι ρινόκεροι ταΐζουν τα μικρά τους γάλα για τουλάχιστον δύο χρόνια και συνήθως τα έχουν υπό την προστασία τους μέχρι να γίνουν γονείς για πρώτη φορά.

Σε αυτό το διάστημα αναπτύσσεται και καθιερώνεται μία σχέση δυνατή και παντοτινή, η οποία φαίνεται ξεκάθαρα μέσα από τις παρακάτω φωτογραφίες.

anim1

anim2

anim3

anim4

anim5

anim14

anim7

anim8

anim10anim11

anim12

anim15

Σχόλια

X