Στην αρχή νόμιζαν ότι το γλυπτό έπεσε από τον δυνατό αέρα. Ο δήμαρχος Π. Φαλήρου όμως καταγγέλλει ότι «ανθρώπινο χέρι και όχι οι άνεμοι, έριξαν το άγαλμα από τη θέση του».

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει ο δήμαρχος, μια ομάδα 13 ατόμων φορώντας κουκούλες, στις 3:30 τη νύχτα, έδεσε το άγαλμα με σχοινιά από φορτηγό (δεν έφερε πινακίδες) και το τράβηξε, με αποτέλεσμα να το γκρεμίσει.  Μάλιστα, όπως λέει, τα συγκεκριμένα άτομα απείλησαν και εργαζόμενο σε καντίνα της περιοχής, που ήταν ανοιχτή εκείνη την ώρα, ότι σε περίπτωση που καλούσε την αστυνομία θα προκαλούσαν φθορές στην επιχείρηση.

«Στην αρχή μιλούσα για σκοταδισμό. Τώρα πλέον, λέω ότι λειτουργεί το παρακράτος. Οι δράστες φορούσαν κουκούλα τρομοκράτη», δήλωσε χαρακτηριστικά στην Καθημερινή ο δήμαρχος Δημήτρης Χατζηδάκης.

Το γλυπτό Phylax που τοποθετήθηκε στις 7 Δεκεμβρίου στο Παλαιό Φάληρο, στον Φλοίσβο, προκάλεσε αμέσως αντιδράσεις κυρίως από τους θρησκευόμενους κατοίκους της περιοχής, με τον εφημέριο του Ιερού Ναού Παναγίας Μυρτιδιωτίσσσης, που είχε πρωτοστατήσει και σε πορείες και διαμαρτυρίες για την απομάκρυνση του γλυπτού, να έχει χαρακτηρίσει το γλυπτό «δαίμονα» και «στρατιώτη του σατανά».

Σχόλια

X