Η στάση της Γερμανίας στις διαπραγματεύσεις προκάλεσε οργή. Ήταν πράγματι η χώρα που πίεσε περισσότερο την Ελλάδα και έχει σημαντικό μερίδιο στην κακή συμφωνία για τη χώρα μας.

Γερμανία όμως δεν είναι ούτε η Μέρκελ, ούτε ο Σόιμπλε. Όπως Ελλάδα δεν ήταν τα προηγούμενα 40 χρόνια ο Καραμανλής και ο Παπανδρέου, ο Σαμαράς και ο Γιωργάκης.

Γερμανία δεν ήταν στο παρελθόν οι ναζί, δεν είναι και σήμερα οι συντηρητικοί χριστιανοδημοκράτες.

Γερμανία είναι και η πολιτική της Μέρκελ, αλλά και οι βουλευτές του αξιοπρεπέστατου Die Linke που όρθωσε το ανάστημα του απέναντι στις ταπεινωτικές μεθόδους της γερμανικής κυβέρνησης, ενώ έντονα επικρίνουν επίσης τη γερμανική στρατηγική οι Σοσιαλδημοκράτες και οι Πράσινοι.

Η πολιτική της Γερμανίας είναι αποτέλεσμα συσχετισμών και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπιστεί.

Άκουσα τις τελευταίες μέρες φράσεις του στυλ «όπου βλέπουμε Γερμανό να τον κουτουλάμε», «μη τολμήσουν να πατήσουν το πόδι τους στις παραλίες μας», «είναι φασίστες».

Το μίσος όταν γίνεται τυφλό είναι επικίνδυνο και καλό είναι να θυμίζουμε ότι μιλάμε για ταξικό και όχι φυλετικό πόλεμο. Μιλάμε για συμφωνίες σε βάρος των φτωχών και υπέρ των λίγων πλούσιων και των τραπεζών.

Όπως δεν μας άρεσε να βλέπουμε στα ξένα πρωτοσέλιδα ότι όλοι οι Έλληνες είναι τεμπέληδες και βουτηγμένοι στη διαφθορά, έτσι δεν πρέπει συλλήβδην να καταριόμαστε τους Γερμανούς και να κηρύσσουμε πόλεμο σε έναν ολόκληρο λαό.

Είμαστε απέναντι στην πολιτική της Γερμανίας, όχι στους Γερμανούς. Το ίδιο άνεργος με τον Έλληνα άνεργο είναι ο Γερμανός άνεργος, το ίδιο άστεγος με τον Έλληνα άστεγο είναι ο Γερμανός άστεγος.

Αλληλεγγύη λοιπόν μεταξύ των λαών και αντί να αντιμετωπίζουμε εχθρικά τους Γερμανούς τουρίστες, ας γίνουν κουβέντες για την Ευρώπη που θέλουμε.

 

Σχόλια

X