Για το τελευταίο σχόλιο της Ουρανίας Μιχαλολιάκου στο facebook κυριάρχησαν φράσεις όπως “χτύπα κανα πιτόγυρο και θα σου περάσει” και “κοίτα το βόδι πώς είναι”. Η κόρη του αρχηγού της Χρυσής Αυγής, όμως, μας πειράζει για τις ιδέες της, όχι για το πάχος της

Το κείμενο δημοσιεύτηκε από τον γράφοντα στις 14/1 του 2014 πρώτα εδώ. Έχουμε την αίσθηση ότι παραμένει επίκαιρο και το αναδημοσιεύουμε.

Το τελευταίο “επίμαχο” σχόλιο της Ουρανίας Μιχαλολιάκου στο facebook, παροτρύνει τους χρυσαυγίτες να μη λυγίσουν από τη φυλάκιση των βουλευτών τους. Κι όχι τόσο γιατί θα φανερωθεί η αλήθεια, αλλά γιατί “θα έρθει η μέρα που θα νικήσουμε και τότε θα δούμε ποιος θα γελάσει τελευταίος”. Η απειλή αυτή, τονώνει το ηθικό των φασιστών. Τους κάνει να πιστεύουν ότι όπως κατάφεραν από την πολιτική ανυπαρξία να μπουν στη Βουλή, έτσι θα καταφέρουν και να κυριαρχήσουν.

Το μήνυμα της Ουρανίας δεν απευθύνεται μόνο στους “συναγωνιστές”, αλλά και σ’ εκείνους που κουράστηκαν απ’ το σύστημα. Μέσα σε λίγες λέξεις η κόρη Μιχαλολιάκου καταφέρνει να μας πει ακόμα ότι η Χρυσή Αυγή είναι αντισυστημική και οι συλληφθέντες πολιτικοί κρατούμενοι. Ένα μήνυμα με βρισιές, γεμάτο μίσος, αλλά και περιεκτικό.

Όλο το σχόλιο της Ουρανίας είναι: «Δε μας λυγίζετε παλιοσκουπίδια. Δε κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω. Είμαστε αθώοι και η αλήθεια θα λάμψει σύντομα. Είμαι περήφανη που οι συναγωνιστές μου διώκονται επειδή τόλμησαν να φτύσουν κατάμουτρα ένα ολόκληρο σύστημα και όχι επειδή έκλεψαν, σκότωσαν ή βίασαν. Θα έρθει η μέρα που θα νικήσουμε και τότε θα δούμε ποιος θα γελάσει τελευταίος».

Γι’ αυτό το σχόλιο γράφτηκαν πολλά ακόμα από τον κόσμο. Σε διάφορες σελίδες, είδαμε να κυριαρχούν φράσεις όπως: “χτύπα κανα πιτόγυρο και θα σου περάσει”, “κοίτα το βόδι πώς είναι”, “με αυτά τα μούτρα έπρεπε να κλείσουν αυτή μέσα όχι τους άλλους”, “πώς είσαι έτσι μωρή πατσαβούρα”. Όλοι επιτίθενται στο πάχος της Ουρανίας. Ελάχιστοι σε αυτά που λέει.

Η Ουρανία όμως δεν μας πειράζει επειδή τρώει λιγάκι παραπάνω. Μας πειράζει επειδή πιστεύει σε ανώτερους και κατώτερους, ανάλογα με το χρώμα και τη φυλή, μας πειράζει που θεωρεί τη βία μέσο για να πάρει και να κρατήσει την εξουσία η Χρυσή Αυγή, μας πειράζει που νοσταλγεί τον Χίτλερ, μας πειράζει για τις ιδέες της, όχι για το πάχος της. Ακόμα κι αν ήταν μοντέλο, χωρίς περιττό γραμμάριο πάνω της, το ίδιο θα μας πείραζε.

Με τον ρατσισμό δεν νικάς το φασισμό, απλώς του ανοίγεις την όρεξη.

Σχόλια

X