Οι πρώτες συμβολικές δράσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, έδειξαν ότι η παρουσία των ΑΝΕΛ, δεν τον εμποδίζει σε τίποτα να δώσει το στίγμα της επόμενης μέρας. Πολιτική ορκωμοσία, φόρος τιμής στους εκτελεσθέντες του Σκοπευτηρίου και ξήλωμα του σιδερένιου φράχτη που είχε βάλει η προηγούμενη κυβέρνηση για να προστατευτεί από τους διαδηλωτές.

Η κάθε μία από τις πράξεις κουβαλά ισχυρό συμβολικό φορτίο. Η απομάκρυνση του φράχτη, δείχνει μια κυβέρνηση που δεν φοβάται. Δεν φοβάται τις διαδηλώσεις, δεν φοβάται αυτούς που διεκδικούν. Η πολιτική ορκωμοσία σπάει τα ταμπού, τσιγκλάει τα συντηρητικά αντανακλαστικά της ελληνικής κοινωνίας, δείχνει όμως και τον άλλο δρόμο, που κάποτε πρέπει να δούμε, μακριά από Μεσαιωνικά πρότυπα. Ο φόρος τιμής στους εκτελεσθέντες του Σκουπευτηρίου ήταν η τίμια χειραψία του ΣΥΡΙΖΑ με την ιστορία του. Σημαντικό να ξέρεις που πηγαίνεις, εξίσου πολύτιμο να θυμάσαι από πού έρχεσαι.

Η δυναμική του αρχή δεν φαίνεται να εξαντλείται σε επίπεδο εντυπώσεων. Ο ΣΥΡΙΖΑ, σχημάτισε σε χρόνο dt κυβέρνηση, καθόρισε ρόλους, και πήρε ή δρομολόγησε για άμεση εφαρμογή τους μέτρα (επαναπρόσληψη των καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών, κατάργηση φυλακών τύπου Γ, υπηκοότητα σε μετανάστες δεύτερης γενιάς, απόσυρση των ΜΑΤ από τα Εξάρχεια κ.ά) . Την ίδια στιγμή το ένα πολιτικό ραντεβού με Ευρωπαίους ηγέτες διαδέχεται το άλλο. Κι όλα αυτά με την κυβέρνηση που έχει και του ΑΝΕΛ μέσα.

Η ελπίδα ήρθε; Δύσκολο να το απαντήσει κανείς. Θα έρθει μόνο όταν δούμε λιγότερη φτώχεια. Όταν θα δούμε τα βασικά να λειτουργούν ξανά. Σε κάθε περίπτωση στο δρόμο για την κατάκτησή της οι “ακροδεξιοί” και οι “ψεκασμένοι” δεν μπαίνουν και -δεν φαίνεται να θέλουν να μπουν- εμπόδιο.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]