Ένας 33χρονος που κρατούνταν από το 2016 για ληστείες, με ποινή 14 χρόνια κάθειρξης, έδωσε τέλος στην ζωή του μέσα στο κελί του στις φυλακές Αλικαρνασσού, τα ξημερώματα της 5ης Φλεβάρη. Πρόκειται για τον δεύτερο θάνατο κρατούμενου σε ελληνική φυλακή μέσα σε τρεις ημέρες, μετά και τον θάνατο του κρατούμενου Μαλτέζου Σώζου από οδοντική φλεγμονή στις φυλακές Λάρισας.

Τον αυτόχειρα κρατούμενο, σύμφωνα με την διεύθυνση του καταστήματος, εντόπισε κρεμασμένο στο κελί του ο σωφρονιστικός υπάλληλος νυχτερινής βάρδιας στις 4:25 το πρωί της Δευτέρας. Με βάση την ιατροδικαστική εξέταση ο θάνατός του επήλθε στις 4:10. Ο αυτόχειρας, σύμφωνα με την διεύθυνση της φυλακής Αλικαρνασσού, άφησε σημείωμα στο οποίο έγραφε ότι προέβη σε αυτήν την πράξη γιατί δεν άντεχε το γεγονός ότι πρόδωσε την εμπιστοσύνη της οικογένειας του.

Ο 33χρονος αυτόχειρας είχε εξαπατήσει τον ξάδελφό του ο οποίος, χωρίς να το γνωρίζει, του έφερε στο επισκεπτήριο ρούχο στην ραφή του οποίου υπήρχε κρυμμένη μικροποσότητα ηρωίνης. Η μικροποσότητα αυτή όμως εντοπίστηκε στην τυπική έρευνα που πραγματοποιείται από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους στα ρούχα που εισέρχονται στη φυλακή. Ο φόβος και οι τύψεις για τις ποινικές συνέπειες που ενδεχομένως θα είχε ο ξάδελφός του για κάτι που δεν γνώριζε, φαίνεται να οδήγησε τον 33χρονο σε αυτήν την τραγική και αμετάκλητη απόφαση.

 

Περισσότερα στο omniatv.com από τον Τάσο Θεοφίλου.

Σχόλια

X