Με γκλομπ και πλαστικές σφαίρες υποδέχτηκε τους πολίτες της Καταλωνίας η ισπανική αστυνομία έξώ από τα εκλογικά κέντρα. Μαθήματα «δημοκρατίας» από τον Ραχόι.

Πλήθος ψηφοφόρων βρισκόταν από το πρωί έξω από τα εκλογικά κέντρα προκειμένου να ψηφίσουνσ το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησια το οποίο έκρινε παράνομο το Συνταγματικό Δικαστήριο και η ισπανική κυβέρνηση έχει αναπτύξει 11.000 αστυνομικούς στην περιοχή για να το καταστείλει.

Μνήμες από την φρανκική Ισπανία ξύπνησαν στους Καταλανούς σήμερα. Καταστολή, βία και άγριο ξύλο είναι οι «δημοκρατικοί» τρόποι που χρησιμοποιεί η δεξιά κυβέρνηση του Μαριάνο Ραχόι για να εμποδίσει τη διεξαγωγή της ψηφορίας. Τουλάχιστον 38 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί από τους αστυνομικούς, ενώ βίντεο και φωτογραφίες με την αστυνομική καταστολή κάνουν το γύρο του κόσμου.

Εμβληματική φωτογραφία αυτή μιας γυναίκας με ψηλά τα χέρια να την κουβαλάνε κρατώντας της από τα πόδια και τα χερια οι αστυνομικοί για να την απομακρύνουν από το εκλογικό κέντρο και στο έδφαος λουλούδια από αυτά που κρατούσαν οι πολίτες προσερχόμενοι…

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, η αστυνομία έκανε χρήση πλαστικών σφαιρών εναντίον πλήθους σε δρόμο της Βαρκελώνης με αποτέλεσμα δύο άνθρωποι να τραυματιστούν, την ώρα που τοπική αστυνομία και εθνοφρουρά προχωρούν στην κατάσχεση καλπών και ψηφοδελτίων.

Σχόλια

X