Η ανακοίνωση της ίδρυσης της Ελληνικής Διαστημικής Υπηρεσίας προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις και δεν ήταν λίγοι αυτοί που έσπευσαν να χλευάσουν το μεγαλόπνοο σχέδιο της κυβέρνησης και του αρμόδιου υπουργού, Νίκου Παππά.

Θα `ρθει, όμως, ο καιρός που όλοι αυτοί θα γλείφουν, εκεί που τώρα φτύνουν, καθώς για ακόμη μία φορά, ο Αλέξης Τσίπρας και το επιτελείο του γνωρίζουν πολύ καλά τι κάνουν.

Ο λόγος της ίδρυσης της ελληνικής NASA είναι προφανής. Το «Εθνικό Κέντρο Διαστημικών Εφαρμογών» δεν πρόκειται φυσικά να κάνει τις καγκουριές των Αμερικανών με ταξίδια στη Σελήνη και τον Άρη, που στην τελική αποτελούν μόνο κινήσεις εντυπωσιασμού και δεν εξυπηρετούν κανέναν πρακτικό σκοπό.

Η ελληνική κυβέρνηση πριν πεινάσει… μαγειρεύει και επειδή είναι δεδομένο πως θα πεινάσουμε, ψάχνει να βρει πόρους σε άλλους γαλαξίες. Εκεί που δεν χρωστάμε σε κανέναν, εκεί που δεν έχουμε υπογράψει μνημόνια και δανειακές συμβάσεις και μπορούμε να κάνουμε ό,τι θέλουμε. Έλληνες είμαστε. Δεν μπορούμε να δουλέψουμε μερικούς εξωγήινους;

Η NASA της Ελλάδας λοιπόν σκοπεύει να ξεκινήσει άμεσα ένα διαγαλαξιακό σαφάρι, αναζητώντας άλλους πολιτισμούς, τους οποίους θα μπορούσαμε ενδεχομένως να προσεγγίσουμε και να δημιουργήσουμε στενούς δεσμούς φιλίας και γιατί όχι να τους πείσουμε να μας δώσουν δανεικά.

Εδώ πέρα στη Γη τα είδαμε τα χαϊρια μας. Ο Σόιμπλε έχει φαγωθεί να πάμε σε Grexit, το ΔΝΤ ζητάει νέα μέτρα, οι Ευρωπαίοι κάνουν ό,τι τους πουν οι Γερμανοί, ο Πούτιν δεν δέχθηκε να δώσει δανεικά ούτε όταν στην κυβέρνηση ήταν ο Λαφαζάνης… Είδε και απόειδε ο Αλέξης ο Τσίπρας και πήρε την απόφαση για ένα ταξίδι “in a Galaxy Far Far Away».

Θυμίζουμε τέλος, πως με βάση τα τελευταία βραχυπρόθεσμα μέτρα που αποφάσισε να εφαρμόσει για το ελληνικό χρέος ο ESM, θα έχουμε συνολική μείωση του δείκτη χρέους προς ΑΕΠ κατά περίπου 20 ποσοστιαίες μονάδες μέχρι το 2060.

Αν μέχρι τότε έχουμε εξασφαλίσει και δανειοδότηση από την Πριγκίπισσα Λέια, τότε οι επόμενες γενιές, θα ανάβουν κεριά στο μπόι των κοσμοναυτών μας, Αλεξέι Τσίπραριν και Νικολάι Παππάροφ.

* Τη «Σαλαμάνδρα» του Σπύρου Πολυχρονόπουλου μπορείτε να την ακολουθείτε και στο facebook.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X