Φωτορεπορτάζ του Μάριου Λώλου

Κείμενο: left.gr

Συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε σήμερα έξω από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και στη συνέχεια πορεία προς τη Βουλή με κύριο σύνθημα «Όχι άλλοι νεκροί πρόσφυγες – Φέρτε τους τώρα από τα νησιά στις πόλεις!»

Περισσότερα από 200 άτομα πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος έξω από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής για τους πέντε θανάτους προσφύγων τις τελευταίες ημέρες σε κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της «Εφ.Συν.», απ’ όπου και η παραπάνω φωτογραφία.

Διεκδίκησαν άσυλο και στέγη για όλους τους πρόσφυγες, ενώ άφησαν στο πεζοδρόμιο έξω από την είσοδο υπουργείο κόκκινη μπογιά (που συμβολίζει το αίμα) και σχημάτισαν αποτυπώματα παλάμης, γράφοντας «murder ministry». Στη συνέχεια οι συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν πορεία προς την πλατεία Συντάγματος και τη Βουλή.

Τη συγκέντρωση οργάνωσαν οι:  Αντιεξουσιαστική Κίνηση, Antinazi Zone, Αντιφασιστικός Συντονισμός, ΑΡΕΝ, Δίκτυο κοινωνικής υποστήριξης προσφύγων και μεταναστών, ΚΕΕΡΦΑ, Κίνηση Απελάστε το Ρατσισμό, Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών, Στέκι Μεταναστών, Συντονισμός για το Προσφυγικό-Μεταναστευτικό, Χώρος στέγασης προσφύγων City Plaza και τα Κοινωνικά Ιατρεία/Φαρμακεία Αλληλεγγύης Ιλίου, Κ. Πατησίων-Αχαρνών. Συμμετείχαν ακόμη η Λαϊκή Ενότητα και η Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε.

Σχόλια

X