του  Άρη Γάρου

Κατάφερε να «σημαδέψει» πολλές μέρες και πολλές νύχτες μας. Κατάφερε να εκφράσει με πολύ ειλικρινή τρόπο τόσο τη χαρά όσο και τη λύπη. Κατάφερε επίσης με το ζεστό και γλυκό της ηχόχρωμα να διεισδύει στη ψυχή και να την συνταράζει. Και κάτι άλλο εξίσου σημαντικό: κατάφερε να ακούμε τα τραγούδια που έχει ερμηνεύσει η ίδια μόνο από αυτή.

Η Αρλέτα από το απόγευμα της Τρίτης δεν είναι πια μαζί μας. Έδωσε τη μάχη της για τη ζωή, όπως έζησε, με αξιοπρέπεια, με ταπεινότητα, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Εμείς την αποχαιρετούμε μέσα από τα τραγούδια, έτσι κι αλλιώς δεν πρόκειται για αποχαιρετισμό γιατί «κι αύριο θα είμαι εδώ, παρ” όλα αυτά» όπως τραγούδησε στο «Ωροσκόπιο» στον δίσκο του Φοίβου Δεληβοριά το 2010 με τίτλο «Ο αόρατος άνθρωπος». Εις το επανιδείν ή καλύτερα εις το επανακούειν…

Σερενάτα

Batida de coco

Τα ήσυχα βράδια

Πρωινό τσιγάρο 

Ο λύκος

Το μπαρ το ναυάγιο

Τι τα θες

Η δισκογραφία της:

1966 Τραγουδά η Αρλέτα (Lyra)
1967 Αρλέτα Νο2 (Lyra)
1968 Στο ρυθμό του αγέρα (Lyra)
1969 12+1 τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκη (Lyra)
1970 Έξi μέρες (Lyra)
1976 Ταξιδεύοντας (Lyra)
1978 Romancero gitano (Lyra)
1981 Ένα καπέλο γεμάτο τραγούδια (Lyra)
1984 Περίπου (Lyra)
1985 Τσάι γιασεμιού (CBS)
1987 Ζητάτε να σας πω (CBS)
1989 Δέκα και μία νύχτες ζωντανή ηχογράφηση από το Περοκέ (CBS)
1989 Εκτός έδρας (CBS)
1991 Άσε τα κρυφά κρυμμένα (Columbia)
1993 Μετά τιμής (Portrait)
1995 Έμπορος ονείρων (Ακτή)

Πηγή: www.inotos.gr

Σχόλια

X