Ο άλλοτε πανίσχυρος κινηματογραφικός παραγωγός του Χόλιγουντ, Χάρβεϊ Γουάινστιν, που κατηγορείται από δεκάδες γυναίκες για σεξουαλική επίθεση, παρουσιάστηκε σήμερα στο αστυνομικό τμήμα της Νέας Υόρκης, όπου και απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε βάρος του.

Δεκάδες τηλεοπτικές κάμερες περίμεναν τον 66χρονο Γουάινστιν στην είσοδο του αστυνομικού τμήματος. Εκεί καταγράφηκαν τα στοιχεία του, πήραν φωτογραφία και δακτυλικά αποτυπώματα, πριν ο Αμερικανός μεγιστάνας μεταφερθεί στο δικαστήριο που βρίσκεται κοντά στο αστυνομικό τμήμα για να παρουσιαστεί ενώπιον δικαστή.

EPA/PETER FOLEY

Κατόπιν ο Γουάινσταιν, αφέθηκε ελεύθερος, πληρώνοντας εγγύηση ενός εκατομμυρίου δολαρίων. Υποχρεώθηκε να φορέσει ηλεκτρονικό βραχιολάκι και να παραδώσει το διαβατήριό του στο πλαίσιο του διακανονισμού που έγινε μεταξύ των δικηγόρων του και του εισαγγελέα.

Ο Χάρβεϊ Γουάινστιν αρνείται όλα όσα του αποδίδονται. Υπενθυμίζεται ότι περισσότερες από εκατό ηθοποιοί, μεταξύ των οποίων η Αντζελίνα Τζολί, η Γκούινεθ Πάλτροου και η Ρόουζ ΜακΓκόουαν, καθώς και πρώην συνεργάτιδές του έχουν κατηγορήσει τον Γουάινστιν για σεξουαλική επίθεση ή και βιασμό.

Το διαβάσαμε πρώτα εδώ.

Σχόλια

X