Η επίθεση έγινε μετά τη 1 το μεσημέρι ενημερώνει μέσω του facebook η αφγανική κοινότητα, αναρτώντας παράλληλα φωτογραφίες από τις καταστροφές που υπέστησαν τα γραφεία της.

Επίθεση δέχθηκαν τα γραφεία της Αφγανικής Κοινότητας στη Χαλκοκονδύλη 35 στην Αθήνα.

Η επίθεση έγινε μετά τη 1 το μεσημέρι από τη φασιστική οργάνωση «Κρυπτεία» ενημερώνει μέσω του facebook η αφγανική κοινότητα, αναρτώντας παράλληλα φωτογραφίες από τις καταστροφές που υπέστησαν τα γραφεία της.

Λίγη ώρα νωρίτερα, απειλές από την ίδια φασιστική οργάνωση δέχθηκε στα γραφεία της η Έλληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.

Η ανακοίνωση της Αφγανικής Κοινότητας

ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΦΓΑΝΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Η Kοινότητα Αφγανών Mεταναστών και Προσφύγων στην Ελλάδα δέχτηκε εμπρηστική φασιστική επίθεση, σήμερα, 22 Μαρτίου λίγο μετά τις 13.00 το μεσημέρι στα γραφεία της (Χαλκοκονδύλη 35, 5ος όροφος), λίγες μέρες μετά από μία σειρά εκδηλώσεων της Κοινότητας όπως ο εορτασμός της Πρωτοχρονιάς και την Διεθνή ημέρα κατά του ρατσισμού και των διακρίσεων. Σημειώνεται επίσης ότι είναι η δεύτερη επίθεση που δέχεται τα τελευταία χρόνια, με την πρώτη να σημειώνεται το 2011 κατά τη διάρκεια μαθήματος ελληνικών σε παιδιά.

Σύμφωνα με ενημέρωση που λάβαμε, την ευθύνη αναλαμβάνει η φασιστική οργάνωση «Κρυπτεία». Ευτυχώς δεν υπήρξαν θύματα καθώς εκείνη την ώρα το γραφείο ήταν κλειστό καθότι όμως μέχρι και μία ώρα πριν την επίθεση στο γραφείο βρίσκονταν πρόσφυγες, ανάμεσα τους γυναίκες και παιδιά για να εξυπηρετηθούν. Οι καταστροφές του χώρου ωστόσο είναι εκτεταμένες.

Σας καλούμε στην συνέντευξη τύπου που θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή, 23 Μαρτίου 12 η ώρα το μεσημέρι, στα γραφεία όπου έλαβε μέρος η επίθεση (Χαλκοκονδύλη 35, 5ος όροφος).

Εκ μέρους της Κοινότητας

Με στοιχεία από avgi.gr.

Σχόλια

X