Μία ανάρτηση του συγκροτήματος στο Facebook έχει αναστατώσει τους φανς τους και αναρωτιόμαστε εάν η δήλωσή τους αυτή σημαίνει και μουσική επανένωση.

Την Πέμπτη οι Pink Floyd ανέβασαν στη σελίδα τους στο Facebook:

«Οι Pink Floyd επανενώνονται για να συμπαρασταθούν στις Γυναίκες του Στολίσκου Ελευθερίας της Γάζας. Ο David Gilmour, ο Νick Mason και ο Roger Waters υποστηρίζουν ενωμένοι της γυναίκες του Στολίσκου Ελευθερίας της Γάζας και καταγγέλλουν την παράνομη σύλληψη και κράτησή τους σε διεθνή ύδατα από τις ισραηλινές στρατιωτικές δυνάμεις».

Με αφορμή τη σύλληψη ακτιβιστιών που πήγαν με πλοίο να «σπάσουν» τον αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας από τις ισραηλινές δυνάμεις, το θρυλικό συγκρότημα έβγαλε δήλωση συμπαράστασης λέγοντας πως «Οι Pink Floyd επανενώνονται για να σταθούν δίπλα τους».

Δεν είναι η πρώτη φορά που μέλη του συγκροτήματος μιλάνε για την Παλαιστίνη. Ο Roger Waters είναι εδώ και χρόνια υποστηρικτής των δικαιωμάτων των Παλαιστινίων. Εδώ ένα βίντεο που ανέβασε πριν λίγες ημέρες για τις ακτιβίστριες του πλοίου:

Τώρα όλοι και όλες αναρωτιόμαστε εάν η συμβολική αυτή κίνηση του συγκροτήματος μεταφράζεται και σε ένα μουσικό «come back».

 

Πηγή: pitchfork.com

Σχόλια

X