Όλα ξεκίνησαν όταν περισσότεροι από 250 οπαδοί του Ολυμπιακού με κράνη και κουκούλες, επιχείρησαν να προσεγγίσουν το ξενοδοχείο όπου μιλάει ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, μέσω της Ηρώων Πολυτεχνείου. Aπό τον Ολυμπιακό ξεκαθάριζαν πάντως ότι το αρχικό πλήθος που συγκεντρώθηκε δεν φορούσε κράνη ή κουκούλες και είχε σκοπό να διαμαρτυρηθεί ειρηνικά, με τα επεισόδια να ξεκινούν κατόπιν της χρήσης χημικών από τις αρχές. Τονίζουν μάλιστα ότι υπάρχουν και σχετικά βίντεο που αποδεικνύουν του λόγου το αληθές.

Οι αστυνομικές δυνάμεις τελικά τους απώθησαν, κάνοντας χρήση χημικών, με τους οπαδούς του Ολυμπιακού να απαντούν με πέτρες, τούβλα, μπουκάλια και ό,τι άλλο βρίσκουν στην περιοχή, σπάζοντας ένα όχημα της αστυνομίας. Τα επεισόδια γενικεύτηκαν μετά τα δακρυγόνα.

Στην συνέχεια, έστησαν οδοφράγματα επί της Ηρώων Πολυτεχνείου, στη διασταύρωση με Β. Γεωργίου στο ύψος της πλατείας Κοραή.

Από την πλευρά του κόσμου αλλά και των «ερυθρολεύκων» γινόταν εξαρχής λόγος για εκτενή και αλόγιστη χρήση χημικών σε κεντρικό σημείο του Πειραιά από την αστυνομία. Επίσης ότι η αστυνομία επιτέθηκε απρόκλητα εναντίον των οπαδών του Ολυμπιακού, οι οποίοι διαμαρτύρονταν ειρηνικά κοντά στο σημείο της ομιλίας του Υπουργού. Στις τάξεις του κόσμου μάλιστα υπάρχει μεγάλη οργή για ότι συνέβη.

Πηγή: Gazetta

Σχόλια

X