Η Επιτροπή Πρωτοβουλίας Κατοίκων Εξαρχείων μας καλεί να γιορτάσουμε και να στηρίξουμε τους πρόσφυγες αυτό το Σάββατο 10 Οκτωβρίου από τις 7 μ.μ. στην Καλλιδρομίου, ανάμεσα Εμμ. Μπενάκη και Ζωοδόχου Πηγής.

Συγκεντρώνονται είδη ατομικής υγιεινής και πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες που φιλοξενούνται στο κτίριο που έχει καταληφθεί στη Νοταρά 26.

Γιατί αξίζει να πας:

– Η Καλλιδρομίου είναι από τους πιο ωραίους δρόμους των Εξαρχείων. Είναι ο δρόμος με τις μουριές, τη μικρή ξεχωριστή τοπική αγορά, είναι ο δρόμος που σε συνδέει με το παρελθόν, καθώς υπάρχουν αρκετά νεοκλασσικά, ενώ είναι ο δρόμος που έζησε τον Άσιμο. Μοναδική του «παραφωνία» είναι το Αστυνομικό Τμήμα.

– Δεν υπάρχει περίπτωση να μη περάσεις καλά. Δεν το λέμε από υπερβολή, είναι η πραγματικότητα. Μπορούμε να σκεφτούμε πολλά παραδείγματα όπως η μουσική Τετάρτη στον πεζόδρομο της Κωλέττη, το παζάρι στην Τζαβέλλα, ή ακόμη τις πολιτιστικές δράσεις στη Θεμιστοκλέους και το πάρκο Ναυαρίνου.

– Αν ανησυχείς πως πίσω από τη φάση κρύβεται πάλι κάποιο κόμμα, σε ενημερώνουμε ότι η Επιτροπή Πρωτοβουλίας Κατοίκων Εξαρχείων λειτουργεί «πέρα από κομματικές εντάξεις και ιδεολογίες, καταργώντας τα στεγανά, τα Εξάρχεια μας ενώνουν».

– Το καλλιτεχνικό μενού μπορεί να μην έχει.. διάσημες συμμετοχές, αλλά αξίζει να το παρακολουθήσεις. Είναι μια αυθόρμητη προσπάθεια ανθρώπων που δεν κωλώνουν να κάνουν αυτό που γουστάρουν.

– Θα παίξει χορός και μουσική μέχρι το πρωί. Όλοι έχουμε ανάγκη να ξεδώσουμε.

– Αξίζει να δεις πως μια γειτονιά μπορεί να είναι ζωντανή και δραστήρια, με κοινωνική παρέμβαση που υπερβαίνει τα όριά της.

kallidromiou giorti

Γιατί πρέπει να πας:

– Διότι οι πρόσφυγες μας έχουν πραγματικά ανάγκη. Η φράση έχει χρησιμοποιηθεί ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ αυτές τις μέρες και είναι αρκετά πιθανό να μη προκαλεί πια εντύπωση, όμως η πραγματικότητα δεν αλλάζει. Μιλάμε για ανθρώπους βασανισμένους, που τους λείπουν ό,τι για μας είναι αυτονόητο.

– Είναι πολύ σημαντικό κατά την προσωρινή τους διαμονή, οι άνθρωποι να πάρουν μια πολύτιμη ανάσα για τη συνέχεια. Στα σύνορα άλλων χωρών, η κατάσταση είναι πολύ πιο δραματική απ” ότι στην Ελλάδα. Οι σκηνές με ξύλο από την αστυνομία στους πρόσφυγες είναι πάμπολλες.

– Η αλληλεγγύη είναι κάτι που δεν μπορεί να μας πάρει κανείς. Συνεπώς, ας γίνει το πιο δυνατό μας όπλο.

Σχόλια

X