Photo by ColdGold
for aperioriston (dia)dromon

Ποτέ μου δεν κατάλαβα τι γλώσσα μου μιλούσε.
Σίγουρα έμοιαζε με γερμανό ή ρώσο
μα γλώσσα γαλλική να ήτανε ή αγγλικά μιλούσε;
Ήτανε Μάρτης κι αυτός ξανθός
μα έναν Φλεβάρη πριν, ξανθός πολύ δεν ήταν
ή μάλλον ήταν μα το Φλεβάρη δεν είχε τόσο φως.
Κι έπειτα έδειχνε με χέρια γυναικεία σχεδόν
το δρόμο αριστερά μας.
Κι ήμασταν σαν υπέργηροι με αλτσχάιμερ
κανείς δεν καταλάβαινε μα ούτε και θυμότανε το δρόμο.
Περπάτησα ως την αυγή
μα αυτός ξωπίσω μου σκοτάδι ήταν.
Τον ρώτησα πώς τον φωνάζανε εκεί
Έρικ Ντεμιάν Μίχαελ Γιόχαν.
Τα μπέρδεψα.
Μόνο αποχρώσεις μπλε θυμάμαι.
Τη γλώσσα άμα ήξερα
ίσως παιδιά σημεία στίξης να γεννούσα.
Μα ήταν αυτός και μες στο στόμα του
μία γερμανικά με τρόμαζε
βρετανικά ψυχρά με κοίταγε
και γαλλικά γλυκά φιλούσε.
Ήτανε τόσο ζωντανός
από το στόμα του έβγαζε σαγρέ αέρα.
Του είπα.
Με τόση μανία που εισπνέεις
με αυτή την ίδια πίσω τον αέρα τον πετάς;
Γιατί μέσα σου δεν τον κρατάς;
Γιατί μέσα σου δε με κρατάς;
Αχ και να καταλάβαινε τι του ‘πα.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

Αρθρογράφος

Λίνα Φούντογλου

Γεννήθηκε το 1989 στην Αθήνα. Εχει συνεργαστεί ως ηθοποιός στο θέατρο -μεταξύ άλλων- σε παραγωγές του Εθνικού Θεάτρου, του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, του ΔηΠεΘε Κοζάνης, του ΔηΠεΘε Ιωαννίνων και του ΚΘΒΕ, του Urbn Theatr και με σκηνοθέτες όπως την Νικαίτη Κοντούρη, τον Νικο Αρβανίτη, τον Ηλία Παναγιωτακόπουλο, τον Αντώνη Morgan Κωνσταντουδάκη κ.α. Είναι συνιδρύτρια της κινηματογραφικής ομάδας NAIL - Hit n’ Run Productions, με συμμετοχή ως ηθοποιός σε πάνω απο 15 μικρού μήκους ταινίες στους δρόμους της Αθήνας (όπως Dead Inside, Lolita Revolution, Carol κ.α.) Με τη NAIL έχει αναλάβει την Καλλιτεχνική Διεύθυνση του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πειραιά. Συμμετείχε ως βασική ηρωίδα στην ταινία DER που βραβεύτηκε στο Λονδινο, και στο επίσημο video clip, Έλα Κοντά μου, του Παύλου Παυλίδη & B-Movies. Έχει εκδώσει την ποιητική συλλογή, δημιουργικό μηδέν, και διατηρεί τη στήλη Απεριοριστων (δια)δρομών στο 3pointmagazine ενώ ποιήματά της μεταφράστηκαν στα Γαλλικά απο τον εκδοτικό οίκο Riveneuve Continents. Σπουδές: Αριστούχος της Δραματικης Σχολής Αθηνών “Γιώργος Θεοδοσιάδης” με υποτροφία, 2012, και του τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Πανεπιστημίου Αθηνών, 2012.

Σχετικά Άρθρα

X