Πριν από λίγες ημέρες, κλιμάκιο του ΣΕΠΕ -έπειτα από αίτημα της Ένωσης Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας- βρέθηκε στο παλιό κτίριο του ΔΟΛ όπου στεγάζεται ο ΒΗΜΑ FM, πραγματοποιώντας ελέγχους. Είχε προηγηθεί ανακοίνωση της ΕΤΕΡ «πως οι μισθοί που οφείλονται στους τεχνικούς είναι περίπου πέντε μηνών, ενώ σε δημοσιογράφους οφείλονται κατά μέσο όρο δέκα μισθοί».

Η Ένωση Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας εξέφρασε τη «χαρά της» για το γεγονός πως «λίγες ώρες μετά τον έλεγχο που έγινε, πληρώθηκαν οι συνάδελφοι των εφημερίδων του ΔΟΛ».

Σύμφωνα με την ΕΤΕΡ, «είναι σαφές πως το γεγονός αυτό αποτελεί μια κίνηση αντιπερισπασμού του νέου ιδιοκτήτη του ΒΗΜΑ FM μετά τη δημοσιοποίηση της ανάλγητης στάσης του απέναντι στους εργαζομένους του ραδιοσταθμού».

Η ΕΤΕΡ «έχει επισημάνει στο παρελθόν, πριν τη διαδικασία της αδειοδότησης που ακυρώθηκε, πως δεν πρέπει να συγκεντρώνει ένας επιχειρηματίας πολλά μέσα ενημέρωσης. Δυστυχώς αυτό συνέβη στην περίπτωση του ΔΟΛ με αποτέλεσμα να εκδηλώνονται αλαζονικές συμπεριφορές από ανθρώπους που ξαφνικά ”βγαίνουν μπροστά”. Έτσι ο Βαγγέλης Μαρινάκης ”πληρώνει” με τα λεφτά που οφείλει στους εργαζόμενους του ΒΗΜΑ FM αυτούς των εφημερίδων και μάλιστα τους δίνει και κάτι παραπάνω αλλά θα το συμψηφίσει αργότερα. Οποία γενναιοδωρία…»

Η Ένωση στο τέλος της ανακοίνωσής της τονίζει: «Πραγματική είδηση θα είναι εάν εκπρόσωπος του Βαγγέλη Μαρινάκη παρουσιαστεί στην τριμερή συνάντηση που τον έχουν καλέσει τα Σωματεία των εργαζομένων και το Υπουργείο Εργασίας (για δεύτερη φορά) ώστε να μας απαντήσει, χωρίς τερτίπια, τι σκοπεύει να κάνει με το ΒΗΜΑ FM και τους εργαζομένους του».

Σχόλια

X