Σ’ εξέλιξη βρίσκεται η συζήτηση της δεύτερης αίτησης αναστολής έκτισης ποινής της Ηριάννας μετά την απόρριψη, τον περασμένο Ιούλιο και με οριακή πλειοψηφία, του αιτήματός της για αναστολή εκτέλεσης της ποινής κάθειρξης των 13 ετών η οποία της έχει επιβληθεί. Η αίθουσα είναι γεμάτη από αλληλέγγυους στην Ηριάννα και στον Περικλή.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας η Ηριάννα είπε: «Βρίσκομαι στη φυλακή από την 1η Ιούνη. Όσο τιμωρούμαι για πράγματα που δεν έχω κάνει χάνω όσα είχα καταφέρει τόσα χρόνια. Μοναδικό επιχείρημα μια συνάντηση φίλων του συντρόφου μου, που είχε κριθεί αθώα. Κι εγώ για τη σχέση μου με τον σύντροφό μου τιμωρούμαι.

Πίστευα ότι η επιστημονική αμφισβήτηση λειτουργεί υπέρ του κατηγορούμενου που φωνάζει για την αθωότητα του. Όχι μόνο δεν λειτούργησε υπέρ μου, αλλά με έστειλε στη φυλακή. Όχι ένας αλλά 270 επιστήμονες αμφισβητούν τη διαδικασία DNA.

Ξυπνάω κάθε μέρα στη φυλακή με το βάρος της αθωότητάς μου.

Τα δύο τελευταία χρόνια κατάφερα να μπω στο διδακτικό προσωπικό του διδασκαλείου, ο μόνος τρόπος για να παρατείνω την παρουσία μου εκεί ήταν η συνεχής κίνηση. Και από το πουθενά έχω πέσει σε μια αδράνεια

Δεν αρκούσαν οι περιοριστικά όροι που είχα 3μιση χρόνια. Ξαφνικά είμαι επικίνδυνη. Αύριο κιόλας κινδυνεύω να χάσω την ευκαιρία να συμμετάσχω στο πρόγραμμα e learning ως διδάσκουσα».

Προηγήθηκε η συζήτηση της αίτησης του συγκατηγορουμένου της, Περικλή, που είναι καταδικασμένος σε κάθειρξη 13 ετών και φυλάκιση και ζητεί την αποφυλάκιση του κυρίως για λόγους υγείας. Η εξέταση της υπόθεσης ξεκίνησε με κατάθεση του Δημοσθένη Μπούρου, καθηγητή πνευμονολογίας.

Η διαδικασία έχει διακοπεί προσωρινά.

Ανταπόκριση: Μελίνα Βελιμέζη

Σχόλια

X