Ένας-ένας οι καλλιτέχνες και πλήθος εκείνων που άκουγαν την Αρλέτα, εκφράζουν τη λύπη τους για το θάνατό της. Ένα θάνατο όχι απρόσμενο, αλλά που σκορπά, και πάλι, βαθιά θλίψη. Η Αρλέτα σημάδεψε με την παρουσία της το ελληνικό τραγούδι και καθημερινές μας στιγμές. Είναι απόλυτα λογικό επομένως, να προκαλείται νοσταλγία για εποχές που πέρασαν και δεν θα ξανάρθουν, αλλά και λύπη που χάνεται ένας ακόμη άνθρωπος της Τέχνης.

Ανάμεσα στα πολλά όμορφα «αντίο», που γράφονται, κάποια ξεχωρίζουν. Όπως εκείνο του στιχουργού Οδυσσέα Ιωάννου, που περιγράφει ό,τι ήταν η Αρλέτα, χρησιμοποιώντας τις λέξεις με τον πλέον κατάλληλο τρόπο. Στην ανάρτησή του, λίγο μετά την είδηση του χαμού της, γράφει ο Οδ. Ιωάννου: «Η φωνή της ήταν ο ήχος χεριού που τρέχει πάνω σε σώμα. Δέρμα με δέρμα. Τραγούδησε υπέροχα, έγραψε τρυφερά, ζωγράφησε, σχεδίασε, μίλησε, υπήρξε όμορφα.»

Μέσα σε τόσες λίγες λέξεις ο Οδ. Ιωάννου καταφέρνει και περιγράφει με τον πιο αισθαντικό τρόπο το πέρασμα της Αρλέτας από τη ζωή. «Υπήρξε όμορφα», αναφέρει, υπενθυμίζοντας, ίσως και χωρίς να είχε αυτό σκοπό, ότι η ομορφιά δεν βρίσκεται μόνο σε αυτό που παράγει ο δημιουργός, αλλά και στον ίδιο τον δημιουργό και μάλλον το τελευταίο είναι πολυτιμότερο από το να γίνει επιτυχία ένα τραγούδι.

Διάβασε αν θες ακόμη:

Οδυσσέας Ιωάννου στο 3pointmagazine.gr: «Ο πρώτος μου καημός είναι ο στίχος»

Σχόλια

Αρθρογράφος

Κώστας Παπαντωνίου

Σπούδασε Επικοινωνία και ΜΜΕ στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ξεκίνησε να δημοσιογραφεί το 2009, ως μπασκετικός ρεπόρτερ στo sport.gr όπου έμεινε μέχρι το 2011. Στη συνέχεια συμμετείχε στο trollradio.gr ως μουσικός παραγωγός για ένα χρόνο. Τον Μάρτη του 2012 δημιούργησε μαζί με φίλους και συναδέλφους το αυτοδιαχειριζόμενο διαδικτυακό περιοδικό 3pointmagazine.gr και από το καλοκαίρι του '12 εργάζεται στην εφημερίδα Αυγή.

Σχετικά Άρθρα

X