Σε μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία προχωρούν το Κοινωνικό Ιατρείο Θεσσαλονίκης και το αυτοδιαχειριζόμενο εργοστάσιο της ΒΙΟ.ΜΕ. Την Κυριακή 20 Δεκέμβρη εγκαινιάζεται εργατικό ιατρείο μέσα στο κατειλημμένο εργοστάσιο, που θα παρέχει πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στους εργαζόμενους, στους ανέργους και στους κατοίκους της περιοχής του Πατριαρχικού Πυλαίας, όπου βρίσκεται το εργοστάσιο. «Για εκείνους η ζωή κοστίζει, για εμάς αξίζει», είναι το μήνυμα που στέλνουν και ζητούν τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή του κόσμου.

Η συνέντευξη με τα μέλη του Κοινωνικού Ιατρείου Θεσσαλονίκης

Η πρωτοβουλία αποτελεί ένα βήμα μπροστά, καθώς δύο διαφορετικές αυτοοργανωμένες πρωτοβουλίες συναντώνται και δρουν μαζί με προσπάθεια να υποστηρίξουν αλλά και να κινητοποιήσουν περισσότερο κόσμο γύρω από βασικά θέματα όπως η υγεία. Τα εγκαίνια διαδέχονται επίσης μια πολύ σημαντική νίκη για τη ΒΙΟ. ΜΕ, καθώς η προσπάθεια να γίνει πλειστηριασμός του οικοπέδου στο οποίο βρίσκεται το εργοστάσιο, ούτε χθες ευοδώθηκε χάρη στην μεγάλη κινητοποίηση εργαζομένων και αλληλέγγυων έξω από τα δικαστήρια Θεσσαλονίκης. Η τελευταία διαδικασία για τον πλειστηριασμό του ακινήτου θα γίνει στις 27 Ιανουαρίου.

 

Η ανακοίνωση του Κ.Ι.Α Θεσσαλονίκης για το εργατικό ιατρείο

Η υγεία δεν είναι εμπόρευμα. Είναι κοινωνικό, δημόσιο αγαθό και η φροντίδα της δικαίωμα ΟΛΩΝ.

 

*Η αναγνώριση ότι η υγεία είναι υπόθεση που αφορά τον κάθε άνθρωπο ξεχωριστά αλλά και ολόκληρη την κοινωνία,

*η διεκδίκηση του δικαιώματος όλων μας για δημόσια και δωρεάν περίθαλψη

*η εμπειρία μας στην αυτοδιαχείριση και τη συνεργασία,

 

είναι οι λόγοι που μαζί με τους εργαζόμενους της ΒΙΟ.ΜΕ. αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε ένα εργατικό ιατρείο μέσα στο κατειλημμένο εργοστάσιο το οποίο θα παρέχει πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στους εργαζόμενους, στους άνεργους και στους κατοίκους της περιοχής του Πατριαρχικού Πυλαίας.

 

ΖΗΤΑΜΕ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΣΤΟ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ ΒΙΟ.ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 20 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2015 ΣΤΙΣ 2 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ

 

Να πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας και στη δουλειά και στην υγεία

Σχόλια

X