Μπορεί να σου πέσει το φλιτζάνι με το τσάι σου, αλλά ποτέ μη ρίξεις κάτω τη γνώση που κουβαλάς

Ένα πελώριο γκράφιτι κοσμεί εδώ και λίγο καιρό πολυκατοικία του Λέτσε, πόλης στην Ιταλία, δείγμα των σημαντικών αλλαγών που επιτελούνται στην περιοχή. Το έργο είναι του Artez για τo 167ArtProjecΤ και ονομάζεται βιβλιοφάγος. Με αυτό τον τρόπο, όπως τονίζεται από τον δημιουργό, επιδιώκεται να προωθηθεί η εκπαίδευση και η γνώση «δύο στοιχεία που μπορούν να μας βοηθήσουν ώστε να συνεχίσουμε να αναπτυσσόμαστε». Μέχρι πρότινος στο Λέτσε υπήρχε υψηλή εγκληματικότητας και έντονη παρουσία της μαφίας. Αυτό φαίνεται να αλλάζει και σε αυτή την κατεύθυνση θέλουν να συμβάλλουν και οι καλλιτέχνες.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X