Ο Τζίμι Ντουρμάζ και οι συμπαίκτες του από την εθνική Σουηδίας δίνουν το δικό τους ηχηρό μηνυμα ενάντια στον ρατσισμό και σε όσους έβαλαν με τα ρατσιστικά τους σχόλια στο στόχαστρο το Σουηδό διεθνή, λόγω της καταγωγής του από μετανάστες.

Ο Τζίμι Ντουρμάζ ήταν ο παίκτης που έκανε το φάουλ στο τελευταίο λεπτό του δραματικού αγώνα της Σουηδίας με τη Γερμανία, από το οποίο προήλθε το νικητήριο γκολ του Τόνι Κροος. Αυτή του η κίνηση, προκαλέσε αντιδράσεις στα social media. Αυτοί όμως που έσπευσαν να βάλλουν κατα του Ντουρμάζ ήταν οι ρατσιστές με ρατσιστικά σχόλια για την καταγωγή του (γεννήθηκε στη Σουηδία από μετανάστες γονείς), υποτιμητικά σχόλια, αφορισμούς πως δεν αξίζει να φοράει τα χρώματα της Εθνικής, ακόμα και απειλές για τη ζωή του και την οικογένειά του.

Ο Τζίμι Ντουρμάζ δεν έκλεισε τα μάτια απέναντι σε όσους συμπεριφερονται ρατσιστικά και δίπλα του στάθηκαν καιοι συμπαίκτες του της Εθνικής Σουηδίας. Στο μηνυμά του μπροστά στις κάμερες ο Ντουρμάζ δηλώνει ότι δέχεται την κριτική ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής αλλά δεν πρόκειται να ανεχτεί ρατσιστικά σχόλια, να τον αποκαλούν “αιμοβόρο μαύρο”, “καμικάζι αυτοκτονίας” και να απειλούν τον ίδιο και τα παιδιά του.

Δίπλα του όμως στάθηκε και ολόκληρη η ομάδα της Σουηδίας, με τους παίκτες να στέλνουν το δικό τους μήνυμα κατά του ρατσισμού: «Fuck Racism».

Σχόλια

X