Όντας άνεργος και ο ίδιος, ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος πήρε την πρωτοβουλία για κάτι διαφορετικό έξι χρόνια πριν, δημιουργώντας την κοινωνική κουζίνα «Ο Άλλος Άνθρωπος”. Πριν λίγες ημέρες, η κίνηση αυτή λίγο έλειψε να ρίξει τίτλους τέλους, όταν με ένα κείμενο που ξεκινούσε με τη φράση «Όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν”, ζητούσε τη στήριξη των ανθρώπων που ήταν κοντά στο εγχείρημα όλα αυτά τα χρόνια, με στόχο να μπορέσουν να συνεχιστούν οι κοινωνικές δράσεις του «Άλλου Ανθρώπου”.

Από το εν λόγω κείμενο έγινε γνωστό στον κόσμο πως υπάρχουν οικονομικά προβλήματα για το Κοινωνικό Σπίτι, καθώς τα έξοδα είναι πάρα πολλά και δεν υπάρχει δυνατότητα να καλυφθούν. Με διορία έως τις 15 Δεκεμβρίου, τα χρήματα αυτά συγκεντρώθηκαν ήδη, αλλά μπορεί κανείς να συνεισφέρει σε αόριστο χρόνο για την οικονομική στήριξη του Σπιτιού, το οποίο λειτουργεί επίσης ως χώρος διδασκαλίας και αποθήκη προμηθειών.

Με ευχαριστήριο μήνυμα του, ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος αναφέρει: «Σας ευχαριστώ από καρδιάς και η δράση της Κοινωνικής Κουζίνας Ο Άλλος Άνθρωπος θα συνεχιστεί με τα μαγειρέματα στο δρόμο, σε πείσμα όλων όσων πολεμάνε αυτή την ιδέα, βάζοντας το οικονομικό πάνω από τη δράση και την ιδέα της Αλληλεγγύης”.

Την Παρασκευή 8 Δεκέμβρη ο «Άλλος Άνθρωπος”, πιο δυνατός, πιο σταθερός, θα γιορτάσει τα έκτα γενέθλια του και καλεί όλους μας να γιορτάσουμε για «την αλληλεγγύη, το σεβασμό, την αγάπη” στο σπίτι του, Πλαταιών 55 στον Κεραμεικό.

Ο αλληλέγγυος κόσμος μπορεί να βοηθήσει τον «Άλλο Άνθρωπο” είτε προσφέροντας εθελοντική εργασία, είτε τρόφιμα, είτε χρήματα. Βρείτε λεπτομέρειες για τον τρόπο που μπορείτε να βοηθήσετε εδώ.

Σχόλια

X