«Η Παραγουάη δεν χρειάζεται Παγκόσμιο Κύπελλο, χρειάζεται νοσοκομεία, σχολεία, υποδομές, μην ξεγελάτε πια ανθρώπους», η ατάκα του θρυλικού γκολκίπερ της Παραγουάης Χοσέ Λουίς Τσιλαβέρτ, όταν έμαθε την απόφαση της χώρας του να συμμετάσχει στην οργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2030.

Ο θρυλικός αρχηγός της «Αλμπιρόχας» έσπευσε γι’ ακόμα μία φορά να πάρει θέση, όπως είχε κάνει και παλιότερα. Αυτή τη φορά απευθυνόμενος στον πρόεδρο της χώρας Οράσιο Κάρτες και στον πρόεδρο της Συνομοσπονδίας Λατινικής Αμερικής Αλεχάνδρο Ντομίνγκες είπε το αυτονόητο, την ώρα που ο κόσμος ζει μέσα στην πείνα και την εξαθλίωση δεν μπορεί η Παραγουάη να συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2030.

Το tweet του Τσιλαβέρτ για το Παγκόσμιο στην Παραγουάη:

 

Δεν είναι η πρώτη φορά όμως που ο Παραγουανός γκολκίπερ πήρε θέση για τέτοια ζητήματα και μάλιστα τα στήριξε και με τις πράξεις του. Το 1999 η Παραγουάη είχε αναλάβει τη διοργάνωση του Κόπα Αμέρικα, ξοδεύοντας ιλιγγιώδη ποσά σε γήπεδα και αθλητικές εγκαταστάσεις. Τότε ο Τσιλαβέρτ είχε επικρίνει την κυβέρνηση της χώρας για την απόφαση αυτή, λέγοντας ότι είναι λάθος να σπαταλώνται χρήματα για το ποδόσφαιρο, όταν υπάρχουν ανάγκες στην παιδεία μιας χώρας. Όχι μόνο εξέφρασε την άποψή του δημόσια αλλά και τη στήριξε καθώς αρνήθηκε να συμμετέχει στη διοργάνωση.

Σχόλια

X