Αποφασισμένοι να κάνουν τη γειτονιά τους καλύτερη, οι κάτοικοι των Εξαρχείων με τη συνδρομή καταστηματαρχών και επισκεπτών προχωρούν σταθερά σε ενέργειες που βελτιώνουν την εικόνα της.

«Η πλατεία μας μπορεί να διατηρείται καθαρή», ήταν το μήνυμα της Λαϊκής Συνέλευσης, η οποία έχει την έδρα της στην πλατεία, θέλοντας να δείξει έτσι το δρόμο απέναντι στο φόβο που έχει επικρατήσει ξανά στην πλατεία, λόγω της διακίνησης ναρκωτικών και άλλων εγκληματικών δραστηριοτήτων που την έκαναν μέχρι πρότινος, ειδικά το βράδυ, απροσπέλαστη.

Ένα από τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Εξάρχεια είναι τα σκουπίδια που αφήνουν πίσω οι επισκέπτες τους. Αρχικά η Λαϊκή Συνέλευση κόλλησε σε διάφορα σημεία μεγάλα χαρτόνια που καλωσόριζαν τους θαμώνες της περιοχής και ζητούσαν παράλληλα με ευγένεια να πάρουν τα σκουπίδια τους.

exarheia_skoupidia 1

Την ώρα που η δημοτική αρχή δείχνει αδιαφορία απέναντι σε πάγιες ανάγκες για ενίσχυση των υποδομών, οι Εξαρχειώτες αποφάσισαν να μη μείνουν μόνο στα χαρτόνια που κόλλησαν αρχικά, αλλά να φτιάξουν και υποδομές που θα βοηθούν η παράκλησή τους να γίνει πράξη. Έτσι, αλληλέγγυοι τεχνίτες κατασκεύασαν 2 παγκάκια και 10 καλάθια, τα οποία στη συνέχεια τοποθετήθηκαν σε κάθε γωνιά της πλατείας, αλλά και σε δύο δρόμους.

exarheia_skoupidia 4

exarheia_skoupidia 6

Η νέα αυτή κίνηση των κατοίκων, έρχεται να προστεθεί ως μία ακόμη στις πολλές που κάνει η γειτονιά ώστε να παραμείνει ζωντανή και με κυρίαρχα στοιχεία αυτά που πάντα τη χαρακτήριζαν. Την αλληλεγγύη, τον πολιτικό ακτιβισμό, την ανταλλαγή ιδεών, την πολυπολιτισμικότητα, την ευρύτητα επιλογών σε εναλλακτικά στέκια και βιβλιοπωλεία.

Περισσότερα νέα για την κοινωνική και πολιτική δράση στα Εξάρχεια μπορείτε να μαθαίνετε στη σελίδα του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης της περιοχής εδώ.

exarheia_skoupidia 3

exarheia_skoupidia 8

exarheia_skoupidia 5

exarheia_skoupidia 9

exarheia_skoupidia 2

exarheia_skoupidia 7

Σχόλια

X