Ο Γιάννης Μπέζος σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί στον ρόλο του Κρέοντα μαζί με την κόρη του Ηρώ Μπέζου στον ρόλο της Αντιγόνης, την «Αντιγόνη» του Ανούιγ στο Νέο Ελληνικό Θέατρο.

Ο Ζαν Ανούιγ ήταν Γάλλος θεατρικός συγγραφέας (1910 – 1987). Έγινε γνωστός για τις προσαρμογές μύθων της ελληνικής μυθολογίας. Η «Αντιγόνη» που είναι το πιο γνωστό του έργο, γράφτηκε το 1942 και παίχτηκε για πρώτη φορά το 1944.

 
Πρόκειται για ένα έργο για το οποίο ο συγγραφέας εμπνέεται από την «Αντιγόνη» του Σοφοκλή και γράφει μια σύγχρονη εκδοχή της με εμφανή την επιρροή του από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Το αποτέλεσμα είναι ένα ψυχολογικό και ρεαλιστικό δράμα στο οποίο διαφαίνονται καθαρά οι συνειδήσεις των ηρώων και τα κίνητρά τους που μιλούν για τη ζωή, για την κοινωνία και τον θάνατο. Κοινά θέματα μεν, δύο διαφορετικές οπτικές γωνίες δε: του συστήματος και του επαναστάτη – με τη βαθειά έννοια των δυο λέξεων-.

Η παράσταση δεν έχει σκηνικά – εκτός από μια καρέκλα- δηλώνοντας έτσι τον απροσδιόριστο τόπο και χρόνο του έργου.

Νέο Ελληνικό Θέατρο Γιώργου Αρμένη
Σπ. Τρικούπη 34 & Κουντουριώτου, Εξάρχεια

210-8253489

Σκηνοθεσία : Γιάννης Μπέζος

Παίζουν : Γιάννης Μπέζος, Γιάννης Στόλλας, Δημήτρης Κανέλλος, Ελένη Κούστα, Ηρώ Μπέζου, Κωνσταντίνα Νταντάμη, Ντένια Στασινοπούλου, Κώστας Τραφαλής
Μουσική: Σταύρος Γασπαράτος
Kοστούμια: Κέννυ Μακ Λέλλαν

Παραστάσεις : Τετ., Σάββ. 9.15, Κυρ. 8.00
Εισιτήρια : 18, φοιτητικό 12 ευρώ

Σχόλια

X