Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, η εταιρεία παιχνιδιών Mattel πήρε την πρωτοβουλία να δημιουργήσει μια limited edition της πιο διάσημης κούκλας αφιερωμένη στις «Γυναίκες που εμπνέουν».

Πρόκειται για 17 νέα μοντέλα της θρυλικής κούκλας, τα οποία αντλούν την έμπνευση τους από σημαντικές γυναικείες προσωπικότητες, με προεξάρχουσα την Μεξικανή ζωγράφο Φρίντα Κάλο.

Ανάμεσα τους είναι η μαθηματικός Κάθριν Τζόνσον, η Γαλλίδα σεφ Έλεν Νταρόζ, η Βρετανίδα πυγμάχος Νικολα Άνταμς και η χρυσή ολυμπιονίκης στο σνόουμπόρντ Κλόε Κιμ.

«Τα κορίτσια ήταν πάντα σε θέση να παίξουν διαφορετικούς ρόλους και επαγγελματικές σταδιοδρομίες με τη Barbie κι είμαστε ενθουσιασμένοι που θα λάμψει ένα φως στα πρότυπα της πραγματικής ζωής για να τους θυμίσουμε ότι μπορούν να γίνουν οτιδήποτε» .

Tο δελτίο τύπου υπογραμμίζει ακόμη ότι ένας από τους βασικότερους λόγους αυτής της νέας σειρά είναι επειδή «ξέρουμε ότι δεν μπορούν να γίνουν αυτό που δεν μπορούν να δουν» .

Η εταιρεία πρόσθεσε επίσης 14 νέα ονόματα στη σειρά Shero. Το πρόγραμμα αυτό «τιμά τις γυναίκες που είναι καινοτόμες στο πεδίο τους και έχουν αποτελέσει έμπνευση για την επόμενη γενιά κοριτσιών με μια μοναδική κούκλα φτιαγμένη με όμοια με εκείνες» .

Σχόλια

X