Το No Woman no Cry είναι ένα από τα πιο γνωστά και αγαπητά κομμάτια του Bob Marley. Κυκλοφόρησε ως single το 1975 με τον δίσκο Live!

Αν και το κομμάτι γράφτηκε από τον Marley, ο ίδιος καταχώρησε ως συνθέτη τον Vincent «Tartar» Ford, ο οποίος ήταν ένας φίλος του στην Τζαμάικα που τον είχε βοηθήσει πολύ και ήταν επίσης ιδιοκτήτης μαγαζιού που έφτιαχνε σούπες και έδρευε στην περιοχή – γκέτο Kingston.

Ήταν μια τακτική που ακολουθούσε γενικώς ο Marley. Βοηθούσε φίλους από τα παλιά που τον είχαν στηρίξει όταν εκείνος ήταν τότε πάμφτωχος και παράλληλα πήγαινε κόντρα στην «πολιτική» που υλοποιούταν για τα πνευματικά δικαιώματα. Ο Ford αναφέρεται ως συνθέτης και σ ‘ένα ακόμα τραγούδι το Rastaman Vibration.

Τo λιγότερο γνωστό Rastaman Vibration:


Διάβασε ακόμη:

10 πράγματα που δεν ξέρεις για τον Bob Marley

*Περισσότερες μουσικές ιστορίες στην εκπομπή μας που γίνεται κάθε Τρίτη στο Music Society, από τη 1 μέχρι τις 3 το μεσημέρι.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X