Η Κέιτ Γουίνσλετ είναι η φωνή του «Daisy Chain», μιας μικρού μήκους ταινίας animation κατά του bullying, που δημιούργησε ο αυστραλός σκηνοθέτης Γκάλβιν Σκοτ Ντέιβις, για το γιο του που έπεσε κι αυτός θύμα σχολικού εκφοβισμού.

Το Daisy Chain αφηγείται μια ιστορία bullying με θύμα ένα μικρό κοριτσάκι, την Buttercup, που όμως δεν τα παρατάει και αντιμετωπίζει την κατάσταση με τη βοήθεια ενός φίλου της, του Benjamin. Σε μαύρο και γκρι φόντο, θυμίζοντας την σκοτεινή ατμόσφαιρα των ταινιών του Τιμ Μπάρτον, ο Σκοτ Ντέιβις προσπαθεί να περάσει ένα μήνυμα κατά του bullying μέσα από ένα animation, στο οποίο δανείζει τη φωνή της η διάσημη ηθοποιός, Κέιτ Γουίνσλετ.

O Σκοτ Ντέιβις δημιούργησε το φιλμάκι προκειμένου να ευαισθητοποιήσει τόσο τα παιδιά όσο και τους γονείς, μιας και ο ίδιος ως πατέρας είδε τον γιο του να πέφτει θύμα bullying.

Η Γουίνσλετ δέχθηκε να δανείσει τη φωνή της στην αφήγηση του παραμυθιού, καθώς δεν έχει κρύψει ότι και η ίδια έχει πέσει θύμα bullying – τόσο στα σχολικά χρόνια όσο και στα πρώτα της χρόνια στο Χόλιγουντ, κυρίως λόγω της εμφάνισής της η οποία δεν «συνάδει» με τα πρότυπα που προβάλλει το Χόλιγουντ.

O Γκάλβιν Σκοτ Ντέιβις είχε γνωρίσει τη διάσημη ηθοποιό παλιότερα στην Αγγλία, όταν εκείνη ήταν πρωταγωνίστρια μίας ταινίας εποχής, και ο ίδιος είχε έναν μικρό ρόλο. «Σ’ ένα διάλειμμα με ρώτησε αν ήθελα να καταξιωθώ ως ηθοποιός και της είχα απαντήσει με ειλικρίνεια ότι ονειρευόμουν να δημιουργώ τις δικές μου ταινίες. Αμέσως μετά την πήραν για να να ετοιμαστεί για τη σκηνή της, αλλά θυμάμαι τις τελευταίες της λέξεις: ‘μην εγκαταλείψεις ποτέ το όνειρό σου’ . Της το θύμισα. Και αυτό είναι και το νόημα του ‘Daisy Chain’ για τα παιδιά που απελπίζονται. Όλα θα πάνε καλά. Να μην εγκαταλείψουν ποτέ τον εαυτό τους και τα όνειρά τους…», εξηγεί ο σκηνοθέτης του animation.

Δείτε το:

Σχόλια

X